Premium

CDA Weesp krijgt begin april antwoord op vragen over grondverkoop voor Weesperschool

CDA Weesp krijgt begin april antwoord op vragen over grondverkoop voor Weesperschool
De achtjarige Lisa speelt graag in het plantsoen aan de Sinnigvelderstraat. Ze heeft in januari als inspreekster het woord gevoerd tijdens een vergadering van de Weesper politiek.
© Archieffoto Studio Kastemans
Weesp

Het CDA in de gemeenteraad van Weesp krijgt in de raadsvergadering van 8 april antwoord op de vragen over de grondverkoop voor het project Weesperschool.

Het gaat om de bebouwing van het perceel aan de Sinnigvelderstraat/Waarschapsstraat waar vroeger de Jan Woudsmaschool stond en het aan de overkant gelegen plantsoen.

Het CDA zette onlangs vraagtekens bij de verkoop van de grond aan projectontwikkelaar BPD en stelt dat het college mogelijk onrechtmatig gehandeld heeft door de grond van de voormalige Jan Woudsmaschool te verkopen aan BPD, zonder de voltallige gemeenteraad in te lichten.

In de brief aan de gemeenteraad antwoorden b en w dat er dossier- en archiefonderzoek nodig is om de vragen van het CDA zorgvuldig te beantwoorden. „Naar verwachting is het dossieronderzoek eind maart gereed.” De raadsvergadering van 8 april is dan de eerste gelegenheid om de vragen in openbaarheid te beantwoorden.

Het bouwplan is fel omstreden. Het verzet geldt de bouw van een flat op het plantsoen en speelterrein aan de Sinnigvelderstraat. De bouwplek is volgens het actiecomité Behoud Leefbaar Hogewey ’stilzwijgend’ toegevoegd aan de beoogde locatie voor jongerenwoningen en eengezinswoningen.

Lees ook: CDA Weesp zet vraagtekens bij verkoop grond voor Weesperschool aan projectontwikkelaar, bedrag hoger dan 7,5 ton, college handelde mogelijk onrechtmatig, ’ondoorzichtig dossier’

Lees hier de digitale editieVolg ons