Premium

Rechter moet beslissen over woningontruiming in Grootebroek na onderhuur aan Polen en overlast

Rechter moet beslissen over woningontruiming in Grootebroek na onderhuur aan Polen en overlast
Alkmaar / Grootebroek

De Woonschakel West-Friesland heeft bij de kort gedingrechter in Alkmaar gevraagd om ontruiming van een woning aan de Beukenlaan in Grootebroek. Volgens de verhuurder maakte de 41-jarige bewoner zich schuldig aan onderhuur aan vijf Polen.

Ook waren er vanuit de buurt klachten over overlast. En de man maakte er volgens De Woonschakel in de door hemzelf gebruikte vertrekken een bende van.

Dat laatste was in het verleden ook al het geval geweest bij een huurhuis in Onderdijk. Dat had toen tot een woninguitzetting geleid.

Om die reden had de bewoner eigenlijk niet in aanmerking mogen komen voor een andere huurwoning. Maar dat was abusievelijk toch gebeurd.

Vrienden

De bewoner stelde dat hij alleen Poolse vrienden te logeren had gehad. Een stel van wie de vrouw hoogzwanger was, bood hij langer verblijf. Volgens de man hadden zijn gasten alleen meebetaald aan een nieuwe wasmachine.

De bewoner was naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast bij een aantal buurtbewoners langs gegaan. Die verklaarden, dat ze geen problemen hadden ondervonden. De Woonschakel wees op te luide muziek, een ingegooid raam en twee mannen aan de deur voor wie de bewoner in onderbroek was gevlucht. In het laatste geval ging het volgens de man om een weddenschap en een grap.

Strengere voorwaarden

Advocate S. Langeweg trok de spoedeisendheid van de zaak in twijfel. De raadsvrouwe drong aan op nader overleg. De Woonschakel had haar cliënt een relatief grote woning toegekend met ruimte voor logés. In zijn naïviteit had hij daarvan gebruik gemaakt. Hij was volgens de raadsvrouwe desnoods bereid een kleinere woning met strengere voorwaarden te accepteren. De uitspraak is op 10 maart.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen