Marcel Bizot, doelman van het in West-Friesland legendarische team van Zwaagdijk, overleden

Marcel Bizot, doelman van het in West-Friesland legendarische team van Zwaagdijk, overleden
Zwaag

Met Marcel Bizot overleed deze week de doelman van het legendarische team van Zwaagdijk dat in het seizoen 1981/1982 de districtsbeker veroverde.

Het bekersucces van Zwaagdijk behoort tot de meest bijzondere West-Friese sportverhalen. „Wij waren vierdeklasser”, keek de voormalig doelman, de vader van de huidige AZ-keeper Marco Bizot, in 2009 zelf terug op de prestatie. „Een voor een versloegen wij topploegen uit amateurland, Blauw-Wit, AFC’34 en Volendam 2. Toen gold nog de regel dat het laagste team thuis mocht spelen. Soms waren er ruim duizend toeschouwers.” In de finale versloeg Zwaagdijk IJsselmeervogels met 2-1.

Als gevolg van de bekerwinst trad Zwaagdijk voor de grote KNVB-beker aan tegen Emmen. Dat duel werd met 2-0 verloren. De spelers van de ploeg groeiden uit tot regionale beroemdheden. „Mijn broer ging een huis kopen bij een makelaar in Purmerend”, beschreef de voormalig doelman in het bewuste interview de situatie. „Toen die de naam Bizot las, vroeg hij direct of hij die keeper was.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen