Premium

De datum staat: ambtenaren verhuizen begin april naar het oude stadhuis aan de Kerkgracht in Den Helder

De datum staat: ambtenaren verhuizen begin april naar het oude stadhuis aan de Kerkgracht in Den Helder
De zolder van het stadhuis aan de Kerkgracht wordt omgebouwd tot raadszaal.
© Peter van Aalst
Den Helder

Op maandag 6 april nemen Heldere ambtenaren hun intrek in het stadhuis aan de Kerkgracht.

Dat zegt gemeentelijk woordvoerster Joyce in ’t Veld. Bouwbedrijf Van der Wal levert het verbouwde stadhuis eind maart op.

D66 stelde onlangs vragen over de oplevering van het gebouw dat vroeger al dienst deed als stadhuis. Burgemeester en wethouders zeggen dat het pand twee maanden later wordt opgeleverd dan aanvankelijk was gepland. Woordvoerster In ’t Veld: ,,De aanbestedingsprocedure heeft langer geduurd omdat de inschrijvingen hoger lagen dan het beschikbare budget van 1,7 miljoen euro. Om binnen het budget te blijven zijn er daarom aanpassingen doorgevoerd. We maken meer gebruik van aanwezige middelen die gereviseerd worden. En we hebben andere, nog steeds goede, installaties gekozen. Op de tweede verdieping waren extra brandveiligheidsaanpassingen nodig.’’

Kosten

Het college zegt dat de kosten passen binnen het beschikbare budget, maar weet niet hoe hoog die kosten zijn: ,,We kunnen er nog geen uitspraken over doen’’, zegt de woordvoerster. ,,We zijn nog in overleg met de verhuurder over wie welke kosten voor zijn rekening neemt.’’

In het stadhuis aan de Kerkgracht worden onder anderen ambtenaren van het Sociaal Domein gehuisvest. Op de zolder komen de raadszaal en fractiekamers.

Voordat de gemeente verhuisde naar de Drs. F. Bijlweg waren de ambtenaren al gehuisvest aan de Kerkgracht. Omdat het pand aan de Bijlweg niet meer geschikt wordt geacht om ambtenaren in te huisvesten, is een deel van de ambtelijke organisatie in het Rabo-gebouw op Kooypunt ondergebracht.

De ambtenaren die nu nog in twee gebouwen aan de Bijlweg zitten, verhuizen deels naar Kooypunt, voor het andere deel naar de Kerkgracht. Uiteindelijk wil de gemeente alle ambtenaren onderbrengen in twee gebouwen op Willemsoord.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen