Hardloop-evenement op Breestraat Beverwijk: Rondje Bree

Hardloop-evenement op Breestraat Beverwijk: Rondje Bree
Tijdens de Velsertunnelrun in 2016 finisten 6000 hardlopers op de Breestraat. Op 16 mei wordt er opnieuw hardgelopen over de Beverwijkse winkelstraat.
© Archieffoto Studio 2 Media/Gwendelyn Luijk
Beverwijk

Beverwijk krijgt er een hardloopevenement bij: Rondje Bree. Op zaterdag 16 mei wordt het recreatieve evenement gehouden. De inschrijving is geopend.

Iedereen kan meedoen, want je kunt er ook voor kiezen om te wandelen. Er is een wandeling van 2,2 kilometer. Maar het onderdeel waar het echt om draait, is 7,7 kilometer hardlopen. Dat zijn zeven ronden over de Breestraat. De start en finish zijn op de winkelstraat. Deelnemers lopen richting winkelcentrum Beverhof, slaan ervoor af naar de Bloksteeg en lopen via het Slangenwegje naar de Meerstraat, voordat ze via het Stationsplein terugkeren naar de Breestraat.

Ook kinderen kunnen meedoen. Voor hen is er een 800 meter lange Kidsrun.

Het is de eerste editie van het Rondje Bree. Al eerder werd er hardgelopen op de Breestraat. In november 2016 gingen 6000 hardlopers over de finish op de Breestraat waarmee ze de de eerste en tevens enige Velsertunnelrun afsloten.

De inschrijving voor het Rondje Bree is geopend: www.rondjebree.nu. Ieder onderdeel heeft een maximum aantal startbewijzen. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een donatie doen aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit geld is bestemd om kinderen die thuis weinig geld hebben, ook te kunnen laten sporten. De gemeente verdubbelt ieder gedoneerde euro.

Lees hier de digitale editieVolg ons