Premium

Nog veel vragen rond een steekpartij in Hilversum: was het een schaar of een stanleymes, en heeft justitie eigenlijk wel de goede?

Nog veel vragen rond een steekpartij in Hilversum: was het een schaar of een stanleymes, en heeft justitie eigenlijk wel de goede?
Hilversum

De strafzaak tegen de 26-jarige Sonar S. uit Hilversum die ervan wordt verdacht tijdens een feestje in augustus vorig jaar in een woning aan de Stad en Landestraat in Hilversum een 22-jarige man uit Muiden te hebben neergestoken zal op 16 juni inhoudelijk worden behandeld. Dat heeft de rechtbank dinsdag bepaald.

Naast de steekpartij zou S. ook met zijn duim in het oog van het slachtoffer hebben geduwd waardoor hij blijvend letsel heeft. S. is poging doodslag ten laste gelegd. S. was tijdens de regiezitting niet aanwezig. Hij is vorig jaar december vrijgelaten uit zijn voorarrest.

Volgens het Openbaar Ministerie zou de Hilversummer tijdens het feestje ruzie hebben gekregen over een telefoon. Een en ander vond plaats in de tuin. Aanwezigen zouden de twee kemphanen uit elkaar hebben gehaald waarop besloten werd naar huis te gaan. Op dat moment zag volgens justitie de vriendin van het slachtoffer de verdachte met een schaar richting tuin lopen waarop het gevecht opnieuw ontstond. Toen zou S. hebben toegeslagen.

Tijdens de regiezitting dinsdagochtend verzocht de advocaat van S. om nog een aantal getuigen opnieuw te horen. De raadsman is van mening dat zijn cliënt niet de man is die de Muidenaar heeft neergestoken. Ook op social media zou gezegd zijn dat ’een onschuldige vast zit’.

De raadsman meent dat ruzie zou zijn gegaan over een rotopmerking die S. over de zus van het slachtoffer maakte. Ook stelt hij dat er aanwijzingen zijn dat het ernstige rugletsel niet in de tuin is toegebracht maar later in een nabij gelegen steeg. Daarnaast zou niet met een schaar zijn gestoken ’omdat die nog in de la lag’ maar is de wond gemaakt met een stanleymes. Het NFI doet daar onderzoek naar.

Op 16 juni gaat de zaak verder.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen