Badloe begint WK windsurfen beter dan Van Rijsselberghe [video]

Dorian van Rijsselberghe.© Archieffoto

ANP
Texel

Windsurfer Kiran Badloe is het WK in het Australische Sorrento beter begonnen dan Dorian van Rijsselberghe en heeft meteen een voorsprong genomen in de strijd om het ticket voor de Olympische Spelen in Tokio.

Badloe, de titelverdediger, vergaarde in de eerste drie races een overwinning en twee tweede plaatsen. Hij bezet na de eerste dag de tweede plaats in de tussenstand. Van Rijsselberghe, de tweevoudig olympisch kampioen in de zogeheten RS:X-klasse, had een stroeve start.

De geboren Texelaar eindigde achttiende in de eerste race en liet die volgen door een zege in de tweede en de vierde plaats in de derde race. Hij staat twaalfde in het klassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Voor de windsurfers Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe is het bij het WK erop of eronder. Ongekende climax in de olympische tweestrijd

(tekst leest door onder foto)

Badloe en Van Rijsselberghe hebben afgesproken dat degene die het beste presteert op dit WK, Nederland zal vertegenwoordigen in de RS:X-klasse op de Spelen van Tokio. De twee zijn in Sorrento elkaars rivalen, maar buiten de races vrienden. Ze hebben samen toegewerkt naar het beslissende toernooi.

Van Rijsselberghe had wel pech in de eerste race. Hij kreeg al snel een stuk zeewier aan zijn vin en om dat eraf te krijgen, moest de wereldkampioen van 2011 en 2018 een stuk achteruit varen. „Pijnlijk. Ik wist me gelukkig wel te herpakken”, zei Van Rijsselberghe, die lof had voor Badloe. „Die ’lange’ doet het hartstikke goed, maar we moeten het vizier open houden. Voor mij geldt scherp blijven en goed opletten, ook voor het zeewier.”

Lilian de Geus, die al zeker is van het ticket voor Tokio, staat na de eerste surfdag derde bij de vrouwen. Ook zij startte slecht met de achttiende plek in race 1, daarna volgden een derde en eerste plaats. Ze heeft de Poolse Maja Dziarnowska en de Brits Emma Wilson voor zich in de tussenstand.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.