Nieuwe tips in zaak vermiste studente Sumanta uit Hoorn wijzen weer in richting Robbenoordbos als de plek waar haar lichaam te vinden moet zijn

Nieuwe tips in zaak vermiste studente Sumanta uit Hoorn wijzen weer in richting Robbenoordbos als de plek waar haar lichaam te vinden moet zijn
Wieringerwerf

Meer dan vijftig tips kwamen er binnen nadat de politie via Opsporing Verzocht opriep om informatie te geven in de zaak van de vermiste en vermoedelijk om het leven gebrachte studente Sumanta Bansi uit Hoorn. Er zijn weer nieuwe aanwijzingen die wijzen naar het Robbenoordbos in de Wieringermeer als de plek waar haar lichaam te vinden moet zijn.

Op een schep die onder een brug in het Robbenoordbos in de Wieringermeer is gevonden, zijn menselijke sporen aangetroffen. Volgens de politie kan dit betekenen dat de schep is gebruikt om Sumanta Bansi in dit bos te begraven, die al twee jaar wordt vermist.

Sumanta Bansi woonde bij een Surinaams-Hindoestaans echtpaar in Hoorn toen ze eind 2017 op haar 22e na een eerdere abortus voor de tweede keer zwanger werd.

Lees ook: Menselijk spoor op schep in zaak vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn [video]

De politie en militaire veteranen hebben meermalen in het Robbenoordbos vergeefs naar haar lichaam gezocht. De politie denkt dat ze hier met nog iemand was op 18 februari 2018. De politie vraagt bezoekers die er in de weken daarna zijn geweest om eventuele foto’s of filmpjes uit die tijd te delen met de recherche. Mogelijk bevatten die aanknopingspunten.

De telefoon van Sumanta is 18 februari 2018 voor het laatst gebruikt. Haar bekenden in Hoorn en haar medestudenten op de Universiteit van Amsterdam, waar zij biomedische wetenschappen studeerde, hebben sindsdien niets meer van haar vernomen.

Vermoedelijk door een magneetvisser is de schep met een opvallende Nederlandse vlag op de steel boven water gekomen waarop menselijke sporen zijn gevonden. Tevens is in de Den Oeversche Vaart een mes gevonden. Ook over deze twee voorwerpen kwamen tips binnen.

Voor de gouden tip wordt 15.000 euro uitgeloofd.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen