Premium

Tachtig horecaverboden en drie gebiedsontzeggingen sinds nachthoreca naar Willemsoord verhuisde

1/2
Den Helder

Tachtig horecaverboden en drie gebiedsontzeggingen. Dat is de oogst van tien maanden nachthoreca op Willemsoord.

De cijfers zijn verstrekt door de gemeente in overleg met de politie. Gemeentelijk woordvoerster Joyce in t Veld spreekt van ’een gering aantal incidenten’ op Willemsoord sinds de verhuizing van nachthorecagelegenheden die eerst aan de Koningstraat zaten.

Beledigen

,,Er zijn weliswaar tachtig horecaverboden uitgereikt aan personen tussen de 14 en 57 jaar, maar die worden op grond van het convenant voor een veilig uitgaansklimaat op Willemsoord al vroegtijdig verstrekt. Denk aan het op de grond laten vallen of gooien van een glas of iemand beledigen. Dit zijn geen voorvallen die allemaal geregistreerd worden door de politie.’’

Naar aanleiding van voortdurende overlast heeft de gemeente in 2019 aan drie personen een gebiedsverbod voor Willemsoord opgelegd.

Onlangs zijn twee broers belaagd en neergestoken op Willemsoord. De oudste is toen keer gestoken, in rug, borst en zij. De jongste werd in de linkerarm gestoken toen hij zijn broer te hulp schoot. De daders waren boos omdat in Bar Bonaire de wc-deur tegen een van hen aan kwam.

Maatregelen

Directeur Hans Broekmeulen van Willemsoord BV heeft na de steekpartij aangekondigd dat er meer camera’s komen op strategische punten. Daardoor lopen bezoekers die rottigheid uithalen een grotere kans om gepakt te worden.

De gemeente heeft Broekmeulen gevraagd om extra verlichting aan te brengen in de toegangsweg naar het horecaplein. Dat gaat ook gebeuren.

Lees hier de digitale editieVolg ons