Toon Steltenpool Bokaal sportieve afsluiting van het schaatsseizoen

Toon Steltenpool Bokaal sportieve afsluiting van het schaatsseizoen
Toon toont het schaatsaffiche.
Hoorn

Met de progressieprijzen als nieuwe categorie, heeft de Toon Steltenpool Bokaal (TSB) weer een aanlokkelijk affiche neergezet.

Op vrijdag 7 maart strijden vier schaatstrainingsgroepen (STG) op kunstijsbaan De Westfries in Hoorn weer om de prijzen. Dat zijn de STG Hoorn, Koggenland, Solid Aqua en Purmerend. Alle categorieën, van pupillen tot en met de masters verschijnen aan de start.

De TSB is inmiddels aan de veertiende aflevering toe en wordt gezien als de afsluiting van het baanseizoen dat ten einde loopt. Tevens vormt de TSB een graadmeter voor gemaakte progressie, vandaar het nieuw toegevoegde progressieklassement. Maar bovenal is de TSB een sportief afsluitingsfeest, aldus de grondlegger Toon Steltenpool.

,,Je moet het vooral zien als een verbindingswedstrijd tussen de trainingsgroepen waarbij het accent ligt op de pupillen. Dan memoreer ik graag de 34 vrijwilligers die dit evenement mogelijk maken en gedurende het seizoen de jeugd hebben begeleid. Vergeet ook niet de vele vaders en moeders die actief zijn. Ook zij verdienen een pluim.’’

Hulde ook aan de Baan Vereniging Hoorn, zegt Steltenpool. ,,Denk bijvoorbeeld aan de baanverzorging, tijdwaarneming en de gehele organisatie er omheen. Ook de ijsmeesters van Optisport verrichten uitstekend werk. Zij nemen hun taak uiterst serieus en prepareren een prima ijsvloer.’’

STG Koggenland ging vorig jaar met de bokaal aan de haal en is erop gebrand de titel te prolongeren.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen