RAI Amsterdam adviseert geen handen meer te schudden op de beurs

RAI Amsterdam adviseert geen handen meer te schudden op de beurs
Een van de congressen in de RAI
Amsterdam

De beurzen en congressen in de RAI Amsterdam gaan vooralsnog gewoon door, maar de standhouders en bezoekers worden wel geadviseerd geen handen meer te schudden.

Nu het coronavirus ook in Europa oprukt, neemt ook de onrust toe. In Frankfurt is al de beurs ’light and building’ afgezegd.

Bij de RAI in Amsterdam worden de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus op de voet gevolgd. „We staan in nauw contact met gespecialiseerde instanties en partners, zoals het RIVM, GGD, gemeente Amsterdam, Schiphol en KLM om tijdig maatregelen te nemen en risico’s te vermijden. De richtlijnen van het RIVM en de GGD hanteren wij als uitgangspunt voor te nemen voorzorgsmaatregelen. Deze treffen wij in samenspraak met onze klanten. Het welzijn en veiligheid van alle betrokkenen staat bij ons voorop”, laat de beursorganisator weten.

Handenschudden

Alle aanwezigen, bezoekers, standhouders en medewerkers krijgen wel het advies om geen handen meer te schudden: een verbale groet volstaat. „Vermijd contact met mensen met luchtwegklachten (hoesten, verkoudheid). Mensen die last hebben van hun luchtwegen vragen we passende hygiëneregels toe te passen: houd afstand, hoest en nies in een tissue of zakdoek en was regelmatig uw handen.” Dat handenwasadvies geldt voor alle bezoekers. Het is ook beter om geen contact te hebben met boerderij en wilde dieren.

Juist de beurshallen zijn een plek waar mensen uit de hele wereld elkaar ontmoeten, normaal handen schudden en zaken doen. Het zal er dus afstandelijker aan toe gaan de komende tijd. Vooralsnog zijn er geen beurzen geannuleerd. Momenteel is er de huishoudbeurs. Meer internationale bezoekers worden verwacht bij de Hiswa, de hotel show en bijeenkomsten van urologen, radiologen en recyclingbedrijven. Ook de grootste vakbeurs op verkeersgebied en de luchtvaart staan nog op de rol. Allemaal beurzen met internationale bezoekers die ook in hotels worden ondergebracht.

Lees hier de digitale editieVolg ons