’Verdacht geval’ in Linz blijkt niet besmet met coronavirus; AZ volgt het nieuws en wacht af wat Uefa doet

’Verdacht geval’ in Linz blijkt niet besmet met coronavirus; AZ volgt het nieuws en wacht af wat Uefa doet
© Foto ANP
Alkmaar

De man in Linz van wie dinsdag werd gedacht dat hij misschien besmet was met het coronavirus, blijkt het virus níet te hebben. Dat heeft een test uitgewezen. In de Oostenrijkse stad Linz speelt AZ donderdagavond de Europa Leaguewedstrijd tegen LASK Linz.

AZ liet eerder op de dag weten, toen de berichten vanuit Oostenrijk waren doorgedrongen, het nieuws rond de mogelijke besmetting te volgen en verdere ontwikkelingen af te wachten. „Het is aan de Uefa (de Europese voetbalbond, red.) of een wedstrijd wel of niet doorgaat. Wij volgen het nieuws”, was de reactie van AZ.

AZ: ’Waakzaam zijn’

Op haar website attendeerde AZ dinsdagmiddag de supporters erop ’waakzaam te zijn voor het coronavirus en goed op de hygiëne te letten.’ Zo’n vijfhonderd fans van AZ hebben een kaartje voor de wedstrijd van donderdagavond. De selectie van AZ vliegt woensdagochtend naar Oostenrijk.

Elders in Oostenrijk bleken dinsdag wel twee mannen besmet te zijn met het coronavirus. Ze liggen in quarantaine in een ziekenhuis in Innsbruck.

In Italië heeft het virus al enkele slachtoffers geëist. Voetbalwedstrijden ondervonden daar ook de gevolgen van. Zo zijn diverse wedstrijden in Italië uitgesteld. Ook worden er duels zonder publiek gespeeld. Zo speelt Inter Milaan donderdagavond in eigen stadion tegen Ludogorets (Bulgarije) zonder publiek.

AZ en LASK speelden afgelopen donderdag in Alkmaar 1-1. Bij de return in Linz staat donderdagavond een plek in de achtste finale van de Europa League op het spel.

Lees hier de digitale editieVolg ons