Rechter geeft Nobels weer vrije toegang: zeecontainers in Derde Havenstraat IJmuiden moeten weg

Rechter geeft Nobels weer vrije toegang: zeecontainers in Derde Havenstraat IJmuiden moeten weg
© Archieffoto
Haarlem

De voorzieningenrechter in Haarlem heeft het conflict tussen de naburige ondernemers Rob Nobels en Rudi Verboon aan de Derde Havenstraat in IJmuiden in het voordeel van autohandelaar Nobels beslecht.

Concreet betekent dit dat Verboon zijn (verhuurde) zeecontainers bij het toegangshek van Nobels’ terrein zodanig moet verwijderen dat het hek weer helemaal open kan.

Dan kunnen ook campers en lange voertuigen zonder problemen op en van het terrein af rijden. Doordat een container een van de hekken van de poort blokkeerde leed Nobels omzetverlies, reden voor hem om de zaak voor de civiele rechter aan te kaarten.

Verboon, die zijn bedrijfsruimte in 1989 kocht, meende te kunnen aantonen dat er in het aankoopcontract aanwijzingen stonden die de erfdienstbaarheid hebben veranderd, waardoor hij de containers nu zou kunnen laten staan.

De rechter nam dat niet over en heeft in zijn vonnis bepaald dat Verboon binnen een maand vrije doorgang tot de openbare weg moet verlenen op straffe van 100 euro per dag als hij dat niet doet, tot een maximum van 10.000 euro. Ook de proceskosten zijn voor Verboon.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen