Premium

GroenLinks Oostzaan wil nog dieper graven bij OFC: ’Alle spelers, staf en trainers’ van eerste elftal laten onderzoeken

GroenLinks Oostzaan wil nog dieper graven bij OFC: ’Alle spelers, staf en trainers’ van eerste elftal laten onderzoeken
© Pascal Fielmich
Oostzaan

GroenLinks in Oostzaan vindt het tijd het hele eerste elftal van OFC aan een ’diepgaand onderzoek’ te laten onderwerpen.

,,Het lijkt beter om de zaak op een hoger plan te tillen en het RIEC in te schakelen’’, zegt raadslid Bert Jongert. Het RIEC is het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum, waarin de politie, de belastingdienst en gemeenten samenwerken bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Dat RIEC zou moeten worden gevraagd om een onderzoek naar ’alle spelers, staf en trainers’ van het eerste elftal.

Aanleiding zijn de laatste berichten over de financiën rond het eerste elftal, waar de gemeente al geruime tijd helderheid over probeert te krijgen.

Het college van Oostzaan zei vorige week van de club te hebben begrepen dat de stichting rond het eerste elftal op dit moment geen sponsors heeft en geen middelen, en ook dat de spelers niet worden betaald. Maar OFC reageerde zeer geprikkeld, liet weten dat er met de spelers is afgesproken dat ze het tot de winterstop met een vrijwilligersvergoeding doen, maar dat ze daarna weer betaald worden, en dat het college dat allemaal best weet.

GroenLinks vindt het allemaal erg onduidelijk. ,,Het lijkt heel moeilijk voor het OFC-bestuur om transparantie te bieden en voor het college om die transparantie te krijgen.’’

Burgemeester Meerhof: ,,Wij hebben van de voetbalclub begrepen dat er op dit moment geen sponsors zijn voor het eerste elftal en dat de spelers dus niet worden betaald. Dat die spelers zo gemotiveerd zijn dat ze nu genoegen nemen met een vrijwilligersvergoeding. En dat men op zoek is naar nieuwe sponsors. Het lijkt me logisch dat de spelers dan weer kunnen worden betaald.’’ Die laatste twee dingen staan niet in de brief aan de raad.

GroenLinks is binnen de raad de aanjager van het kritisch onder de loep nemen van de financiering van het eerste OFC-elftal.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen