Premium

Telstar kon thuisshirt met sponsor niet dragen door fout van de KNVB en wil genoegdoening

Telstar kon thuisshirt met sponsor niet dragen door fout van de KNVB en wil genoegdoening
Telstar-spits Reda Kharchouch thuis in het uitshirt.
© Foto United Photos
Velsen-Zuid

Voetbalclub Telstar wil financiële genoegdoening van de KNVB omdat het vorige week vrijdag tegen MVV niet in het thuisshirt kon spelen.

Door een fout van de voetbalbond kon Telstar niet spelen met shirtsponsor Café Kalkhoven op de borst. De spelers van Telstar traden vlak voor de aftrap het veld op in het traditionele witte thuisshirt. Scheidsrechter Alex Bos oordeelde dat het tenue te veel leek op het lichtblauwe uitshirt van MVV. Door de discussie die volgde, ging de wedstrijd bijna tien minuten later van start.

In het profvoetbal dienen profclubs op dinsdag aan te geven welke tenue zij willen dragen. De KNVB kijkt vervolgens of de shirts niet te veel op elkaar lijken. Omdat het uitshirt van MVV door de KNVB was goedgekeurd, hadden zij hun rode thuisshirt in Maastricht laten liggen. Daarop stelde de scheidsrechter voor om MVV in het uittenue van Telstar te laten spelen. Ondanks dat de procedure van de KNVB voorschrijft dat de bezoekende ploeg zich moet aanpassen, besloot Telstar uiteindelijk het eigen uittricot te dragen. De Limburgers wilden namelijk het liefst in eigen kleding aan de wedstrijd beginnen.

Telstar kon thuisshirt met sponsor niet dragen door fout van de KNVB en wil genoegdoening
Het shirt dat Telstar niet kon dragen.
© Foto Telstar

Kind van de rekening werd Café Kalkhoven. Het logo van de gelegenheidsshirtsponsor was namelijk gedrukt op het thuisshirt en niet op het uitshirt. Het café bij de Westertoren in Amsterdam was speciaal voor de wedstrijd tegen MVV een overeenkomst met Telstar aangegaan. Eigenaar Dave de Jong bezoekt samen met een aantal vaste stamgasten de thuiswedstrijden van de club. ,,Dat is ontstaan via Nico Driessen, de broer van commentator Leo Driessen. Het is altijd erg gezellig. We wilden daarom graag eens sponsoren. Dat kwam Telstar goed uit, want ze hebben op dit moment geen vaste shirtsponsor.”

De horecaman kan naar eigen zeggen wel begrijpen dat de scheidsrechter de shirts van MVV afkeurde. ,,Ik stond in de spelerstunnel toen de voetballers het veld opkwamen. De shirts leken echt heel erg veel op elkaar. Het verbaast mij dat dit was goedgekeurd. Zeker tijdens een avondwedstrijd lijken lichtblauw en wit veel op elkaar.”

De Jong gaat naar eigen zeggen niet op zijn strepen staan. ,,Met Telstar kom ik er wel uit, we zullen tijdens een andere wedstrijd shirtsponsor zijn. Ik snap wel dat Telstar het er niet bij laat zitten.”

De voetbalclub bevestigt dat het met het café in gesprek is over de sponsoring van een nieuwe wedstrijd. Dat betekent echter wel dat het dan tijdens die wedstrijd de plek op het shirt niet kan verkopen aan een andere partij. Daarom wil het financiële genoegdoening van de KNVB ontvangen.

De voetbalbond bevestigt dat er contact is geweest met Telstar. ,,De shirts zijn door ons vooraf goedgekeurd, maar soms blijken de shirts in praktijk meer op elkaar te lijken dan op een foto.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen