Ook college Zandvoort zegt ’ja’ tegen F1-vervoer over strand

Ook college Zandvoort zegt ’ja’ tegen F1-vervoer over strand
Noordvoort
Zandvoort

In navolging van Noordwijk geeft ook het college van B en W van Zandvoort drie F1-teams toestemming om zich begin mei over het strand van Noordvoort te verplaatsen.

B en W van Zandvoort doen dat wel onder de voorwaarde dat dit alleen mag als vervoer over de weg of door de lucht echt niet mogelijk blijkt.

Het college maakte dit deze dinsdagmiddag bekend in een brief aan de gemeenteraad. Een van de overwegingen om groen licht te geven voor het vervoer over het stuk strand dat sinds vorig jaar als stiltegebied geldt, is dat om een beperkt aantal auto’s gaat. Zandvoort staat maximaal tien auto’s heen in de ochtend en tien terug in deze avond toe. Het gaat daarbij om elektrische auto’s.

Lees ook: Groot duingebied afgesloten vanwege Formule 1

De drie raceteams waarom het gaat - waaronder Red Bull van Max Verstappen - verblijven tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort in een hotel in Noordwijk. De teams hebben toestemming gevraagd voor verplaatsing over het strand omdat dat de kortste en veiligste route zou zijn. Gevreesd wordt dat ze bij vervoer over de weg in de file komen te staan.

GL, D66, CDA en PvdA in Zandvoort hebben voor de gemeenteraadsvergadering van deze dinsdagavond een motie aangekondigd om alsnog ’nee’ te zeggen tegen een F1-kolonne over Noordvoort. De vier partijen hebben samen geen meerderheid en zijn dus afhankelijk van steun van anderen om hun motie aangenomen te krijgen.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen