Premium

Personeel papierfabriek Crown Van Gelder uit Velsen-Noord stemt in met cao

Personeel papierfabriek Crown Van Gelder uit Velsen-Noord stemt in met cao
Velsen-Noord

De acties bij papierfabriek Crown Van Gelder in Velsen-Noord zijn definitief van de baan. De leden van vakbonden FNV en CNV hebben ingestemd met een verbeterd cao-bod dat de directie van Crown Van Gelder vorige week op tafel had gelegd.

De nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar. Het eerste jaar is er een loonsverhoging van 3 procent, het jaar daarop een stijging van 2,25 procent. Volgens CNV-bestuurder Peter Böeseken heeft 85 procent van zijn leden ingestemd met het voorstel, bij het FNV was dit 62 procent.

,,Ik ben blij dat het nu weer rustig kan worden bij de papierfabriek”, aldus de CNV-vakbondsman. Al meent hij dat er tussen de directie en het personeel nog veel gesproken moeten worden om het wantrouwen weg te nemen.

Al vanaf november vorig jaar onderhandelden de bonden met de directie over een collectieve arbeidsovereenkomst voor de 240 werknemers. De directie wilde aanvankelijk niet verder gaan dan een loonsverhoging van 2,25 procent en een eenmalige uitkering.

De vakverenigingen zetten in op 5 procent en een hogere ploegentoeslag. Crown Van Gelder vond dit te hoog omdat het bedrijf net een zware periode achter de rug had. Bij een reorganisatie kwamen 50 van de 290 arbeidsplaatsen te vervallen.

Onder dreiging van acties kwam de directie met een nieuw loonbod. Daar is dus een meerderheid van de vakbondsleden mee akkoord gegaan. Directeur Miklas Dronkers is blij met het behaalde resultaat. ,,Hopelijk kunnen we ons gezamenlijk weer richten op de toekomst. De focus moet liggen op het verder ontwikkelen van speciale papiersoorten.”

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen