KNVB gaat in de fout: Jong AZ en Almere City moeten hun wedstrijd (3-3) opnieuw spelen

KNVB gaat in de fout: Jong AZ en Almere City moeten hun wedstrijd (3-3) opnieuw spelen
Alkmaar

De wedstrijd Jong AZ-Almere City in de eerste divisie moet opnieuw worden gespeeld. Dat heeft de KNVB bepaald.

Jong AZ en Almere City speelden op maandag 27 januari tegen elkaar. Het duel eindigde in 3-3. Later bleek dat Kenzo Goudmijn, die meedeed bij Jong AZ, die wedstrijd niet had mogen spelen vanwege een schorsing. Op het moment van spelen was dat niet duidelijk. Door een fout van de KNVB was dat namelijk niet gemeld aan AZ.

Een week eerder had Goudmijn in de wedstrijd tegen NAC een gele kaart gekregen. Omdat dat zijn vierde van het seizoen was, leek het erop dat hij niet geschorst was. De gele kaart die hij in de laatste wedstrijd van vorig seizoen kreeg, had echter ook nog meegeteld moeten worden. Met die kaart erbij kwam zijn totaal op vijf gele kaarten, wat een automatische schorsing van een wedstrijd betekent.

Door een fout van de KNVB was de gele kaart van vorig seizoen niet goed geregistreerd.

De KNVB liet Almere City vervolgens de keuze of die club de wedstrijd opnieuw wilde spelen of niet. Almere City, dat nog kans heeft op een plek in de play-offs om promotie, wilde graag op herhaling in Wijdewormer. Zo kan het proberen een beter resultaat te halen dan de 3-3 van eind januari.

De wedstrijd zal nu aanstaande maandag, 2 maart, worden gespeeld. Aftrap 20 uur. Alle doelpunten, gele kaarten en andere statistieken uit de wedstrijd van januari worden ongeldig verklaard.

Zie ook: Fouten van keeper Rody de Boer nekken Jong AZ tegen FC Eindhoven (2-4)

Lees hier de digitale editieVolg ons