Zaterdagelftal Purmersteijn verlaat vrolijk de bekerstrijd na nipte nederlaag tegen WV-HEDW

Zaterdagelftal Purmersteijn verlaat vrolijk de bekerstrijd na nipte nederlaag tegen WV-HEDW
Purmersteijner Donny Gerver ontwijkt een sliding van een speler van WV-HEDW.
© Foto Erik Rietman
Purmerend

Met opgeheven hoofd werd het zaterdagelftal van Purmersteijn dinsdagavond uitgeschakeld in het bekertoernooi. En hoewel er zelfs nog wel meer in had kunnen zitten tegen WV-HEDW (1-2), waren de spelers na afloop toch vrolijk. ,,Niemand heeft verzaakt en we hebben veel beter gespeeld dan in de laatste competitiewedstrijden’’, vond rechtsback Ricardo Stam.

Purmersteijn was vooraf gewaarschuwd: in een oefenwedstrijd in januari had de tweedeklasser met 0-6 verloren van de Amsterdammers, die een niveau hoger bovenin meedraaien. ,,Dit is gewoon een goede tegenstander en als je die laat voetballen, krijg je het heel lastig’’, aldus assistent-trainer Jeroen Koomen, die Lars Keppel (op wintersport) verving langs de lijn. ,,En zelfs ondanks dat wij goed druk gaven, speelden ze zich er nog regelmatig onderuit. Maar ik ben hartstikke trots op de ploeg, die er de hele wedstrijd een wedstrijd van heeft gemaakt.’’

Daar zag het er overigens aanvankelijk niet naar uit. De bezoekers domineerden en de 0-2 voorsprong vlak na rust was terecht, al ging Purmersteijn bij beide doelpunten niet vrijuit. ,,Twee keer snurken en dan zie je het verschil tussen tweede en eerste klasse. Tegen zo’n ploeg kom je daar niet mee weg’’, merkte Stam.

Zo verliep de eerdere vriendschappelijke ontmoeting ook, 0-1 bij rust en daarna liep WV-HEDW weg. Nu gebeurde dat niet, want vier minuten na de 0-2 scoorde Niels Eijkenaar die even daarvoor al twee behoorlijke kansen onbenut had gelaten. En vanaf dat moment nam de thuisploeg het initiatief, op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, maar Stam en zijn ploeggenoten waren toch blij: ,,De klad zit er de laatste weken een beetje in, allemaal onnodige gelijke spelen in de competitie. Maar als we zó spelen, en de balletjes gaan er ook in want dat is bij ons wel een ding af en toe, dan komt het wel goed.’’

Purmersteijn: Sombroek; Stam, Hijlkema, Maijenburg, Bakr; Gerver, Orij (72. Zaandam), Van Schaik; Baal (77. Begovic), Eijkenaar, Bos.

WV-HEDW: Kuiper; Abouseada, Schartman, Coenradi, Walraven; Dijkhuizen (65. Blom), Van Essen, Santen; Heij (83. Azzouz), De Vegt (39. Correia), Olijfveld.

Lees hier de digitale editieVolg ons