Premium

Voorbereidingen van start voor bouw op Ark-locatie in Sint Pancras

Voorbereidingen van start voor bouw op Ark-locatie in Sint Pancras
Het terrein aan de Parallelweg.
© Archieffoto
Sint Pancras

Begin maart wordt begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van zes rijwoningen op de locatie van de voormalige noodkerk De Ark in Sint Pancras.

De gemeente Langedijk begint aan de Parallelweg met het weghalen van het groen rond de parkeervakken en in de noordoostelijke hoek. De starterswoningen zijn ontwikkeld door kopersvereniging De Ark via een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Vanuit de omgeving was er bezwaar tegen het project. Omwonenden stapten naar de Raad van State. Daar kregen ze begin dit jaar echter nul op het rekest: alle bezwaren werden verworpen.

De buurtbewoners zijn onlangs bij elkaar gekomen om de uitspraak van de Raad te bespreken. Ze hebben nu besloten om een bewonersvereniging op te richten: vereniging Omwonenden rondom De Ark. Jan Tybout meldt namens de bewoners dat ze hiertoe zijn overgegaan ’omdat je als individuele bewoner weinig tot geen invloed kan uitoefenen op je woonomgeving’.

De vereniging wil op constructieve wijze overleggen over de bouw en de parkeerproblemen maar ook over de veiligheid in de buurt. ’Waar wij positief tegenaan kijken is de andere kijk van het college om met de inwoners van Sint Pancras om te gaan. Dat geeft een beter gevoel voor de toekomst’, aldus Tybout.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen