Premium

WOZ-team in Huizen helpt bij vragen over waardebepaling van woningen, ’Samen kijken of de waarde moet worden aangepast’

WOZ-team in Huizen helpt bij vragen over waardebepaling van woningen, ’Samen kijken of de waarde moet worden aangepast’
Huizen

Er is een speciaal team in Huizen dat helpt bij vragen met betrekking tot de WOZ-waarde. De aanslagen voor de ozb-belasting, die samenhangt met de WOZ-waarde, valt binnenkort weer in de bus.

De stijging van de huizenprijzen in de afgelopen jaren kan voor inwoners soms voor onaangename verrassingen zorgen. Een hogere woningwaarde zorgt namelijk ook voor een hogere ozb-aanslag. Met de opkomst van gesprecialiseerde bureautjes die de stijging aanvechten, hebben gemeenten daar steeds vaker handenvol werk aan. Door nu een speciaal team in te zetten met een eigen telefoonnummer waar inwoners direct met vragen terecht kunnen, zou dit mogelijk ondervangen kunnen worden.

Op zich maakt wethouder Bert Rebel, verantwoordelijk voor de financiën in Huizen, zich weinig zorgen. De gemeente heeft namelijk van de Waarderingskamer de maximale score van vijf sterren gekregen voor de uitvoering van de Wet WOZ, waarin de beoordeling is vastgelegd. ,,Dit betekent dat we de WOZ-waarde in Huizen nauwkeurig berekenen’’, legt Rebel uit. Hij denkt dat de laagdrempelige hulpverlening een belangrijke rol speelt bij deze beoordeling. ,,Wij vragen inwoners van Huizen om ons vooral te bellen als er iets niet duidelijk is of als ze het niet eens zijn met de taxatie. Samen kijken we dan of de waarde moet worden aangepast. En als het nodig is, komen we zelfs langs om de situatie ter plekke te bekijken.’’

Wie vragen heeft voor het Huizer WOZ-team kan bellen met 035-5281396. ,,Door met elkaar in gesprek te gaan, worden de meeste bezwaren ondervangen. Wie het uiteindelijk toch niet eens is met de waardevaststelling, kan via het online WOZ-portaal op huizen.nl/woz alsnog bezwaar maken’’, aludus Rebel.

De bezwaarprocedure staat ook beschreven in de folder die met de WOZ-beschikking wordt meegestuurd.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen