Premium

Warmenhuizer Triple Meat-directeur Martijn Tros zag in de overname van zijn bedrijf ’een niet te missen kans’

Warmenhuizer Triple Meat-directeur Martijn Tros zag in de overname van zijn bedrijf ’een niet te missen kans’
Het bedrijfspand van Triple Meat & Specials aan de Energiestraat in Warmenhuizen zal in verband met de overname door marktleider Nice to Meat eind volgende maand worden gesloten; het werk verhuist dan naar Almere. Alle dertig personeelsleden behouden hun baan.
© Foto Marc Moussault
Warmenhuizen

Overgenomen worden door ’de grootste van het land’. Dat lijkt een mooi succesverhaal en mogelijk is het dat ook. ,,De tijd zal het leren’’, reageert hij op de vraag of Martijn Tros (44) met de overname door ’vleesreus’ Nice to Meat een financiële klapper heeft gemaakt.

Over de hoogte van de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan, zeggen Tros en de directeur van Nice to Meat, Mikel Pouw.

De in Camperduin wonende eigenaar van Triple Meat & Specials uit Warmenhuizen tovert daarbij wel een voorzichtige glimlach tevoorschijn, en vervolgt: ,,Ach, dit is een niet te missen kans, een trein die maar een keer in je leven voorbij komt. Ik denk en verwacht dat dit goed is, ook voor onze medewerkers. Zelf blijf ik er ook gewoon werken, misschien nog wel jarenlang.’’

Lees ook: Vleesverwerker Triple Meat overgenomen: bedrijf in Warmenhuizen gaat dicht en personeel mee naar Almere

Triple Meat & Specials bedient in Noord-Holland meer dan honderd klanten, met name in de Kop van Noord-Holland tot en met Texel. De klandizie varieert van restaurants en lunchrooms in het midden- en hogere segment tot diverse hotels, instellingen en cateraars. Dagelijks worden in Warmenhuizen tussen zes en elf uur ’s ochtends diverse soorten vleesproducten en vleeswaren vers bereid om - verdeeld over zeven wit-groene bedrijfsbusjes - te worden uitgereden over het distributiegebied. ,,Dat gaat straks allemaal gewoon door onder de vlag van Nice to Meat’’, aldus Tros.

(De tekst gaat verder onder de foto)

Warmenhuizer Triple Meat-directeur Martijn Tros zag in de overname van zijn bedrijf ’een niet te missen kans’
De directeuren Mikel Pouw (links) en Martijn Tros bezegelen de overname na de contractondertekening met een ferme handdruk.
© Foto Martijn Koolhoven (Koolhoven & Partners)

Hoe het zo gekomen is, deze overname? ,,Eigenlijk was ik op zoek naar een partij om mee samen te werken. Omdat wij wel heel sterk zijn in bepaalde producten, maar de verscheidenheid en de wensen in de horeca ook steeds groter worden. De vleesbeleving van de Noord-Hollander verschuift mee, daarom zocht ik een bedrijf die andere producten had dan wij, om samen te werken.’’

Slikken

Bij die zoektocht raakte Tros in gesprek met Mikel Pouw van Nice to Meat. ,,Om te kijken of we elkaar konden versterken’’ vervolgt de Warmenhuizer ondernemer.

,,Maar toen kwam ineens deze overname op tafel. Daar was ik zelf ook verrast door. Dat was wel even flink slikken. Ik sta altijd in voor mijn mensen, want dankzij de medewerkers zijn we de afgelopen jaren zo gegroeid. Ik heb heel veel aan hen te danken. Zij kunnen dus mee naar Almere, en ik verwacht dat de meesten dat ook zullen doen. Het vervoer van en naar Nice to Meat dat aan de A6 gelegen is bij het begin van Almere, wordt door het bedrijf geregeld middels personenbusjes. Zo vroeg in de ochtend rij je daar in drie kwartier tot een uur heen. En wie wil kan naar Almere verhuizen.’’

(De tekst gaat verder onder de foto)

Warmenhuizer Triple Meat-directeur Martijn Tros zag in de overname van zijn bedrijf ’een niet te missen kans’
Martijn Tros en Mikel Kouw voor het bedrijfspand van Nice to Meat in Almere.
© Foto Martijn Koolhoven (Koolhoven & Partners)

Donderslag

Het nieuws van de overname door Almeerse ’horecavleesreus’ Nice to Meat kwam voor de dertig werknemers ongetwijfeld toch als een soort donderslag bij heldere hemel.

Het personeel werd dinsdagmiddag om vier uur geïnformeerd door Tros zelf, die hier vooraf over zei: ,,Ze zullen er wel van opkijken, ja. Maar het is echt goed voor ons bedrijf en ook voor hen. We zijn enorm blij dat we met Nice to Meat klaar zijn voor een volgende stap, want we hebben een partner gevonden waarbij kwaliteit voorop staat, zowel vakinhoudelijk en met vakkennis, als het uiteindelijke product. Wat dat betreft kunnen we ons geen betere overnamepartij wensen.”

Andersom geldt dat ook, aldus Pouw: ,,We wisten dat Martijn Tros, om zich heen aan het kijken was naar een professionele partij van een minimaal gelijkwaardig niveau. Martijn is een authentieke vakman. Wij delen de passie voor het ambacht en het bewerken van mooi vlees. Bij ons past Triple Meat perfect in de professionele organisatie van Nice to Meat.’’

Julianadorp

Martijn, zoon van Frank Tros die in Beverwijk bekend werd als vleesspecialist, richtte zijn eigen bedrijf in 2008 op in Julianadorp. Daarover vertelt hij: ,,Dankzij de aantrekkende economie die in 2012 een flinke boost aan de horeca gaf, groeiden we in Julianadorp uit naar dertig medewerkers en werd onze bedrijfsruimte er te klein. Toen heb ik mijn oog laten vallen op een locatie aan de Energiestraat in Warmenhuizen. Daar hebben we in een half jaar tijd dit pand laten bouwen. Met Pinksteren 2014 hebben we dit geopend’’, aldus Tros.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen