Helderse zakkenrollers lopen tegen de lamp als een van hen een telefoon steelt van politieagent in burger

Helderse zakkenrollers lopen tegen de lamp als een van hen een telefoon steelt van politieagent in burger
Den Helder

Twee Helderse zakkenrollers (19 en 17 jaar) liepen tegen de lamp toen een van hen in de trein een telefoon stal van een politieagent in burger.

Na een melding van zakkenrollerij van de veiligheidscentrale van de NS gingen meerdere politieagenten van de Landelijke Eenheid Noordwest samen met een collega van eenheid Amsterdam de trein in. Zij waren hierbij in burger gekleed.

Het duurde niet lang voordat ze twee mogelijke zakkenrollers zagen. Ze zagen dat de personen een poging deden tot diefstal. Vervolgens besloten ze de zakkenrollers nog iets langer in de gaten te houden. De Helderse tieners stapten vervolgens in de trein van Amsterdam CS naar Den Helder. De zakkenrollers kregen daar oog op de tas van één van de agenten.

Op enig moment nam één van de verdachten, de negentienjarige man uit Den Helder, een telefoon weg uit een zijvak van de tas van die agent. Hij gaf die hierna snel door aan de andere verdachte, een zeventienjarige man uit Den Helder. Daarop zijn beide mannen aangehouden.

In de fouillering van de mannen werden nog twee telefoons aangetroffen die niet van de mannen waren. Naar de herkomst van deze telefoons wordt nader onderzoek gedaan.

Lees hier de digitale editieVolg ons