Premium

Tennisteam De Gouw gebruikt ’kracht social media’ bij vervanging van last minute afgehaakte kopman Jesse Timmermans

Tennisteam De Gouw gebruikt ’kracht social media’ bij vervanging van last minute afgehaakte kopman Jesse Timmermans
Jesse Timmermans tijdens het ABN AMRO-toernooi van 2018.
© Foto Orange Pictures/Henk Seppen
Zaandam

Het was slikken voor de tennissers van De Gouw, toen kopman Jesse Timmermans een ruime maand voor de start van de voorjaarscompetitie liet weten af te haken. ,,Ik had er een hard hoofd in. Maar nu heb ik er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen. Dankzij de kracht van social media’’, lacht speler Alexander Nonnekes.

Timmermans behoort tot de top van Nederland en koos vorig jaar verrassend voor de Zaandamse hoofdklasser. Dat beviel hem dusdanig, dat hij ook voor het komende voorjaar zijn toezegging had gedaan.

,,We hadden alles netjes rond, tot Jesse vorige week aangaf dat hij ervoor kiest om met zijn pupil die hij coacht samen te gaan spelen in Brabant. We hebben meteen wat mogelijke vervangers benaderd, maar zonder succes.’’

Dus kwam plan B: een ’oproep aan tennissend Nederland’ op Facebook. ,,Je komt by far in het leukste en gezelligste hoofdklasseteam van Nederland, waarin teamspirit zeer hoog staat aangeschreven. Tevens staat hier een prima vergoeding tegenover. Wie oh wie komt ons versterken?’’, luidt die.

Maandagavond werd die geplaatst en dinsdagmiddag had Nonnekes al tien reacties binnen. ,,Bizar hoeveel spelers en trainers je op deze manier bereikt. En het zijn serieuze reacties ook, allemaal tennissers van niveau 2 of beter. Dat moet ook, want we zoeken iemand die de rol van Jesse kan overnemen en echt beduidend beter is dan Jos en ik.’’

En dus is het probleem van De Gouw veranderd in een luxeprobleem: wie nu te kiezen? ,,Misschien moeten we een toernooitje organiseren. Een soort X-Factor, de winnaar komt erbij’’, grapt Nonnekes.

Dan serieuzer: ,,We zullen met het team een of twee favorieten uitzoeken en dan kijken of het haalbaar is. Sommige jongens wonen aan de andere kant van het land. Aardig wat spelers vroegen meteen wat ze konden verdienen bij ons en die zullen het niet worden. Natuurlijk speelt de financiële component een rol, dat was ook zo bij Jesse. Maar belangrijkste voor ons is dat diegene in het team past en een beetje gezellig is. Maar we beseffen dat het kort dag is en we niet heel veeleisend kunnen zijn.’’

Vaste kern

De Zaandamse vereniging speelt nu al enkele jaren op hoog niveau. Mede dankzij de sterke Duitser Christian Hansen die zo nu en dan ’ingevlogen’ werd, maar daar stapt De Gouw van af.

Nonnekes: ,,We hadden al een vaste kern en kiezen er nu bewust voor om alle zeven weken in dezelfde opstelling te spelen. Dat kwam Chris zelf ook wel goed uit want hij heeft wat minder getraind. Hij is nog wel back-up, als we door blessures bijvoorbeeld in de problemen komen kunnen we hem vragen.’’

Het team dat begin april van start gaat in de hoofdklasse bestaat uit Nonnekes, Jos van der Beek en de nieuwkomer, plus de vrouwen Chantal Nonnekes, Mireille Bink en Kim Kilsdonk.

Die laatste is nieuw en vervangt Bo Verhulsdonk, die een eigen trainingsstudio geopend heeft en het in de weekenden te druk heeft voor tennis. Anouk Tigu is ook vertrokken, zij is verhuisd naar Rotterdam en wilde een club in die buurt zoeken.

Lees hier de digitale editieVolg ons