Carnavalsgroep De Wicky’s pakt de dubbel bij grote optocht in Zwaag [video]

Zwaag

De eerste prijs voor mooiste praalwagen van de Grote Zwaagse carnavalsoptocht ging dit jaar naar De Wicky’s, oordeelde de jury. En het publiek deelde die mening, dus pakte de groep ’de dubbel’.

Carnavalsgroep De Wicky’s pakt de dubbel bij grote optocht in Zwaag [video]
De Wicky’s gingen met hun wagen ’down under’.
© Foto Piet van Velzen

Van prins Roberto ontvingen zij de grootste beker voor hun wagen met thema ’De Wicky’s gaan Down Under! No Worries Mate!’ Die stond dus helemaal in het teken van Australië, met voorop een grote happende krokodil. Op Facebook bedankt de groep iedereen voor ’de fantastische reacties van de kant’. „We hebben ervan genoten.”

Vorig jaar waren De Wicky’s al dicht bij de dubbel. Ze wonnen de publieksprijs, maar kregen van de jury de tweede prijs.

De Striphelden zijn tweede geworden met hun wagen in Wild-West-stijl. De Hatseflatsers, die voor het eerst met een wagen deelnamen, werden derde met hun Lion King-wagen.

Wilde West-Friesland

In de categorie Loopgroepen ging de eerste prijs naar De Jeugd van Tegenwoordig. Zij kozen dit jaar als thema ’Wij vieren carnaval in het Wilde West-Friesland!’ Plek twee en drie gingen naar De Mafklappers en De Pilspiraten.

Lees en bekijk ook: Veel mensen vergapen zich aan kunstwerken bij carnavalsoptocht in Zwaag [video]

Bij de Leutgangers ging de eerste prijs naar SKIK. Zij bouwden een trekkar in de vorm van een rups. Hun thema was dan ook: ’Met carnaval wordt u besmet door de Carnavals - Processie - Rups’. Op twee stond De Zwaagse Chickies en op drie De Badmutsen.

De Goinprijs ging afgelopen zondag naar NAJAA met ’We will ROK you’. Leden droegen Schotse rokken en ’speelden’ doedelzak.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen