Premium

Intratuin in Oosterblokker komt bewoners opnieuw tegemoet

Intratuin in Oosterblokker komt bewoners opnieuw tegemoet
Oosterblokker

Intratuin in Oosterblokker kan uit de voeten met een nieuw magazijn van maximaal 7,80 meter hoog. Dat heeft eigenaar Kees Pelt de gemeente Drechterland laten weten. Dit als tegemoetkoming richting buurtbewoners die moeite hebben met de eerder voorgestelde nokhoogte van tien meter.

Pelt wil zijn bouwvlak met 1600 vierkante meter verkleinen en zijn nieuwbouw meer naar de noordkant verplaatsen. Ook wil hij een nieuw magazijn bouwen. Eerder deze maand in de commissievergadering werd duidelijk dat dit magazijn negentig meter lang moest worden en tien meter hoog. Pelt heeft zijn buren al eerder voorgesteld om niet hoger te gaan dan 7,80 meter, maar bereikte hierover geen overeenstemming met hen.

Mondeling bevestigd

Inmiddels heeft Pelt de gemeente laten weten dat hij kan leven met een goothoogte van vijf meter en een nokhoogte van 7,80 meter. ,,Dat heeft Pelt ons mondeling gemeld. Het moet alleen nog schriftelijk bevestigd worden’’, verklaarde wethouder Yvonne Roos-Bakker maandagavond in de raadsvergadering. ,,We willen deze hoogten ook in het bestemmingsplan vastleggen.’’

De nieuwe handreiking van Pelt moet nog met de buurt worden besproken. Raadsbreed kreeg wethouder Roos het verzoek om tussen Pelt en de buurt te bemiddelen om tot een breed gedragen compromis te komen.

VVD, CDA, PDL en GBD steunen de gevraagde herstructurering van het bedrijfsperceel wel. ,,Goed dat dit bedrijf zich verder kan ontwikkelen’’, stelt Robbert Oud (VVD). ,,Intratuin staat goed aangeschreven in de regio, biedt werkgelegenheid en is bereidwillig richting de buurt’’, vindt Roy Hof (CDA).

Verkeersmaatregelen

De SPD steunt als enige fractie de ontwikkeling van Intratuin in Oosterblokker op dit moment niet. ,,De Noorderdracht wacht al langer op verkeersmaatregelen. Waarom wordt daar niet eerst op gewacht?’’, vroeg Maartje Tros-van Diepen van deze partij zich af.

Zij voorspelt namelijk dat de uitbreiding van het parkeerterrein meer verkeer gaat aantrekken. Volgens Intratuin-eigenaar Pelt is de extra parkeerruimte nodig omdat zijn klanten tegenwoordig langer in zijn zaak willen verblijven. VVD en CDA geloven dit. ,,Dit argument van Pelt is misleidend’’, reageerde Tros echter. ,,Het is heel naïef om te denken dat hierdoor niet meer verkeer komt.’’

Onderzoek

Volgens wethouder Roos krijgen buurtbewoners nog mogelijkheden om hun visie te geven op het plan van Intratuin, voordat dit wordt uitgevoerd. ,,Het vrachtverkeer en het geluid worden nog onderzocht door de omgevingsdienst.’’

Lees hier de digitale editieVolg ons