Premium

Bouwplan voor ruim honderd huizen aan Zuiderweg in Schagen wordt deze week gepresenteerd

Bouwplan voor ruim honderd huizen aan Zuiderweg in Schagen wordt deze week gepresenteerd
Het bedrijfsterrein van aannemer Oudshoorn BV aan de Zuiderweg waar de gemeente Schagen ruim honderd woningen gaat laten bouwen. Het bedrijf verhuist naar elders.
© Foto Mediahuis
Schagen

Er komt definitief woningbouw langs de Zuiderweg 4-6 in Schagen op het twee hectare grote perceel waar aannemersbedrijf Oudshoorn BV tot nu toe zijn bedrijfsterrein heeft. Dinsdag worden door ondernemer Sander Oudshoorn en wethouder Jelle Beemsterboer de handtekeningen gezet onder de overeenkomst die op deze locatie de bouw van 120 tot 150 woningen mogelijk moet maken.

Het bouwplan is een initiatief van de firma Oudshoorn die aanvankelijk een overeenkomst had met Lidl om daar een supermarkt te realiseren. Daar wilde het gemeentebestuur van Schagen pertinent niet aan meewerken. Deze sprak zijn veto uit.

Het college ging daarop wel in gesprek met beide partijen. Met Lidl om die ertoe te bewegen om zich toch maar in de binnenstad te vestigen, wat uiteindelijk het Makado Centrum is geworden waar het in de nieuwe opzet een grote supermarkt naast de nieuwe vestiging van Albert Heijn krijgt.

Met de firma Oudshoorn, die in eerste instantie net als Lidl een rechtszaak aankondigde tegen de gemeente Schagen, ging wethouder Beemsterboer ’achter de schermen’ het gesprek aan over een alternatief plan. Daarbij wordt de grond van Oudshoorn overgenomen en zet de gemeente Schagen een projectontwikkelaar in om er woningbouw te plegen.

Bouwplan voor ruim honderd huizen aan Zuiderweg in Schagen wordt deze week gepresenteerd
Vlak voor de spoorwegovergang aan de Zuiderweg gaan straks ruim honderd woningen worden gebouwd op het terrein van Bouwbedrijf Oudshoorn (rechts).
© Archieffoto Nick Maarsen

Wijziging bestemmingsplan

Nu een akkoord tussen Oudshoorn en het college hierover een feit is, komt er een dezer dagen een collegevoorstel voor een bestemmingsplanwijziging, die nodig is om de nieuwbouw mogelijk te maken. Daarna kan gewerkt worden aan de concept-omgevingsvergunning en kan die ter inzage worden gelegd.

Beide partijen willen in dit stadium trouwens bevestigen noch ontkennen dat sprake is van een akkoord. Oudshoorn onthoudt zich nu nog van commentaar. Wethouder Beemsterboer zegt desgevraagd ’dat er uiterlijk woensdag iets aan zit te komen’.

Lees ook: Een supermarkt van Lidl in Schagen? Heel graag, zegt de gemeente, maar niet vlakbij het spoor aan de Zuiderweg

Lees ook: Geen Lidl, maar woningen; gemeenteraad Schagen sorteert voor met extra raadsvergadering over plek Oudshoorn

Lees hier de digitale editieVolg ons