Premium

Getergde, kersverse vader Maikel de Harder wijst Vogels met de perfecte invalbeurt de weg tegen GVVV [video]

Getergde, kersverse vader Maikel de Harder wijst Vogels met de perfecte invalbeurt de weg tegen GVVV [video]
Bunschoten-Spakenburg

IJsselmeervogels moest zaterdag het inhaalduel met GVVV winnen om de aansluiten te behouden met koploper HHC Hardenberg. Daarin slaagden de Rooien, mede dankzij de ijzersterke invalbeurt van ’kind van de club’ Maikel de Harder.

De eerste helft tussen IJsselmeervogels en GVVV gaf lang hetzelfde beeld. De bezoekers hielden tegen en de thuisploeg kon naar hartenlust aanvallen. Na tien minuten kon een supporter van de ’Rooien’ zijn enthousiasme niet meer onderdrukken: ,,Voor spektakel moet je op De Westmaat zijn.”

De omhalen van Robbert Olijfveld en Ahmed el Azzouti zorgden daar ook voor, eerlijk is eerlijk, maar daar bleef het dan ook wel bij. Kansen waren er wel, maar doelpunten vielen er in het eerste bedrijf ook niet.

Dat kwam mede door de straffe wind, waardoor goed voetbal eigenlijk onmogelijk was op de redelijk gevulde Westmaat, waar ook toekomstig Vogels-trainer Berry Smit en zijn nieuwe assistent Ton Cornelissen zich lieten zien.

Nieuwe impulsen

Na de thee kon IJsselmeervogels aanvankelijk niet meer dezelfde druk ontwikkelen richting het doel van Johan Janssen. Dat voelde trainer Gert Kruys goed aan, waarna hij nieuwe impulsen aan zijn elftal toevoegde met het inbrengen van Ali Akla en Maikel de Harder. Vooral laatstgenoemde maakte een gretige indruk, alsof hij de plaggen van het kunstgrasveld eruit wilde lopen.

Getergde, kersverse vader Maikel de Harder wijst Vogels met de perfecte invalbeurt de weg tegen GVVV [video]
Een gedreven Maikel de Harder loodste IJsselmeervogels tegen GVVV met een prima invalbeurt in veilige haven.
© Archieffoto

,,Ja, ik was enorm gebrand”, gaf de middenvelder toe. ,,Vroeger zou ik wel anders reageren op het feit dat ik op de bank moest beginnen, maar nu ben ik ouder en misschien ook wel wat wijzer. Het was de derde wedstrijd op rij dat ik op de bank moest beginnen. Ik ben een aantal weken terug voor de tweede keer vader geworden en volgens Gert zorgde dat ervoor dat ik net die extra procentjes miste. In het begin had hij daar wel gelijk in, maar nu is het wel weer over, toch?”, zo haalde De Harder zijn gram.

Na de 1-0 van El Azzouti, die bij een sprintduel om een door de wind teruggedrongen bal eerder was dan Janssen en de bal zo in het lege doel kon schuiven, gaf De Harder met een assist en een goal zijn visitekaartje af.

,,Als je dan toch moet invallen, kun je het maar beter op deze manier doen. In de eerste fase na rust was het vooral erg mat wat we lieten zien en er moest echt wat gebeuren. Dat voelde de trainer goed aan. De ruimtes op het veld waren zo groot en daar horen wij met onze kwaliteiten onderuit te kunnen voetballen. Daar ligt ook mijn kracht en ik ben blij dat ik vandaag mede het verschil kon maken”, bleef de Spakenburger bescheiden.

Prachtige aanval

Zijn treffer, in de negentigste minuut, was uiteindelijk het hoogtepunt van de middag. De Harder zette zelf op, waarna de bal via Achraf Nejmi (die tegen de Veenendalers nog maar eens liet zien dat de beslissing om zijn aflopende contract niet te verlengen een onbegrijpelijke is), Akla, El Azzouti en Danny van den Meiracker uiteindelijk weer bij de diepgaande middenvelder terechtkwam.

,,Ik wil hem heel graag terug zien, want de ’tussenschijven’ ben ik eerlijk gezegd een beetje kwijt. We wilden aansluiting krijgen bij Hardenberg en dat is gelukt. Nu moeten we vol voor de titel gaan. De komende weken zijn een enorme uitdaging, met AFC en Katwijk in het verschiet. Maar ik ben er klaar voor.”

IJsselmeervogels-GVVV 3-0

64. El Azzouti 1-0, 87. Van den Meiracker 2-0, 90. De Harder 3-0.

IJsselmeervogels: Schaap; Van de Laar, Van Diermen, Van Leijenhorst, Justiana; Nejmi, Van Riel (77. Monteiro), Stout (57. De Harder), Olijfveld (57. Akla); Van den Meiracker, El Azzouti.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen