Reactie na verzoek Dien Mellema: Enkhuizen wil al langer éénrichtingsverkeer in Boerenhoek

Reactie na verzoek Dien Mellema: Enkhuizen wil al langer éénrichtingsverkeer in Boerenhoek
Dien Mellema ziet voordeel in eenrichtingsverkeer bij de Noorder Boerenvaart en de Venuslaan.
© archieffoto
Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen heeft in het verkeersplan dat in 2015 is vastgesteld al opgenomen dat diverse straten in delen van de Boerenhoek éénrichtingsverkeer zouden moeten krijgen.

Aldus het college in reactie op het verzoek van het CDA om te kijken naar de Noorderboerenvaart, waar bewoonster Dien Mellema heeft gevraagd om éénrichtingsverkeer.

Smal

De straat is zo smal dat auto’s elkaar niet kunnen passeren en de ambulance al meerdere keren is vastgelopen. Uit het verkeersplan blijkt dat met name in de smalle straten in de Boerenhoek, zoals De Ossemannetjes en de Noorderboerenvaart gefaseerd een nieuw regime zou moeten worden ingevoerd. Dat wordt wel gekoppeld aan groot onderhoud. Ook wordt verwezen naar burgerparticipatie. Ook Mellema is een bezorgde burger.

Groot onderhoud

CDA’er Jan van der Werf vraagt zich wel af wanneer dat groot onderhoud dan gepland is. ,,Want we hebben het wel over toezeggingen van jaren terug.’’

Ook Dien Mellema verbaast het dat dit zo lang moet duren. ,,Het is een kwestie van twee borden plaatsen, dus ik zou zeggen: ’Ga ermee aan de slag!’ Dat hoeft toch niet te wachten op een verkeersplan!’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen