Premium

’Spookpand’ Gedempte Gracht moet wijken voor nieuwbouw met winkel en zes appartementen

’Spookpand’ Gedempte Gracht moet wijken voor nieuwbouw met winkel en zes appartementen
Het pand (links) aan de Gedempte Gracht waar tot de brand van juni 2018 Bakkerij Jonker was gevestigd. Het is de bedoeling dat hier nieuwbouw komt van een winkel met zes appartementen erboven. Geheel rechts (achter de winkel van Stam) zouden nog drie nieuwe appartementen moeten komen.
© Foto Mediahuis
Schagen

Ger Rotteveel en Willem-Jan Stam zijn van plan om in totaal negen nieuwe appartementen en een winkelpand van honderdtwintig vierkante meter te realiseren aan de Gedempte Gracht 54 en 50 in Schagen.

Het gaat om zes appartementen boven een nieuw winkelpand dat het ondernemersduo, dat het pand afgelopen jaar overnam van Punt Beheer BV uit Heerhugowaard, wil laten bouwen op de locatie van de voormalige Bakkerij Jonker.

Dit pand kwam de afgelopen tijd tweemaal in het nieuws, eerst in juni 2018 toen een aangebouwde schuur afbrandde na brandstichting. En recent nog werd hier - tijdens de Ciara-storm - een voor de deur geparkeerde BMW bedolven onder het puin nog. Het leverde het perceel de bijnaam ’spookpand’ op.

Verder wil Willem-Jan Stam direct achter de kruidenierswinkel van Stam De Kruideniers aan de Gedempte Gracht 50 ook nog drie appartementen realiseren. ,,In totaal willen we op dit stukje naar negen appartementen dus’’, zegt Stam van de winkel die hij runt samen met zijn ouders Siem en Marion Stam. Die zouden er moeten komen in de plaats van de bedrijfsschuur, waar enige tijd een voedseloutlet 'Outlet Stam' zat die tegenwoordig onderdeel van de kruidenierszaak zelf is.

Het bouwinitiatief is ingediend bij de gemeente Schagen die zich momenteel buigt over de randvoorwaarden waaraan het ondernemersduo Stam/Rotteveel moet voldoen, bijvoorbeeld voldoende parkeerplaatsen (twaalf) op eigen terrein.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen