Proef Intermaris met bespaarhulp: 1000 huishoudens in Hoorn krijgen inzicht in lastenverlichting

Proef Intermaris met bespaarhulp: 1000 huishoudens in Hoorn krijgen inzicht in lastenverlichting
Hoorn

Duizend Hoornse huurders van Intermaris krijgen deze week een uitnodiging deel te nemen aan een proef om mee te doen aan een bespaarhulp, De VoorzieningenWijzer.

Om te beginnen zal van honderd huishoudens worden bekeken hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van bestaande regelingen en voorzieningen, om te besparen op hun vaste lasten. In andere gemeentes waar een vergelijkbare proef werd gedaan, bleken huishoudens gemiddeld 500 euro per jaar te kunnen besparen, stelt Intermaris.

De VoorzieningenWijzer is een initiatief van Zorgweb, een organisatie die grote hoeveelheden zorgdata verzamelt en toegankelijk maakt. Deelnemers laten in een vertrouwelijk gesprek door een medewerker van De VoorzieningenWijzer persoonlijke gegevens als gezinssamenstelling en inkomen invoeren in een online kennissysteem.

Dan wordt duidelijk of iemand gebruik kan maken van besparende regelingen, in aanmerking komt voor toeslagen en of bij voorbeeld overstappen op een andere zorgverzekering of energieleverancier raadzaam is. De medewerker van De VoorzieningenWijzer helpt ook bij het aanvragen of overstappen.

Met het inzetten van De VoorzieningenWijzer wil Intermaris iets betekenen voor haar huurders. Directeur-bestuurder Cees Tip: ,,Door vaste lasten te verlagen, kun je armoede en schuldproblematiek voorkomen. We willen graag dat mensen gebruikmaken van de voorzieningen waar ze recht op hebben.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen