Premium

Parkeerbonnen voor hoogbejaarde bridgers in Alkmaar

Parkeerbonnen voor hoogbejaarde bridgers in Alkmaar
Het brede trottoir waar de bejaarde bridgers parkeren.
© Foto Erna Faust
Alkmaar

Hou alsjeblieft een beetje rekening met de leeftijd van onze leden, zo vraagt bridgeclub SlimSlem aan de gemeente Alkmaar.

De club heeft veel leden die ouder zijn dan 75. Sommigen zijn zelfs al rond 90 jaar. Zij doen elke dinsdagavond in buurthuis De Wachter aan het Oudorperdijkje mee aan de clubcompetitie. Parkeren is daar moeilijk. De dichtstbijzijnde plekken zijn zo’n 100 meter van de voordeur, een heel eind voor mensen die krukken en rollators nodig hebben.

Dus wordt er nogal eens op de brede stoep voor de deur geparkeerd. ,,Zo komen mensen die slecht ter been zijn in het donker toch redelijk makkelijk in de zaal waar gespeeld wordt.” Maar vorige week dinsdag leverde dat ineens parkeerbonnen op.

De club schrijft de Alkmaarse gemeenteraad dat ze snapt dat het fout is om op het trottoir te parkeren. ,,Toch vragen we in deze wat coulance, rekening houdend met de leeftijd en beperkte mobiliteit van onze leden die fout geparkeerd hebben gestaan. Wij geven u in overweging deze boetes terug te draaien en om te zetten in een eenmalige waarschuwing.”

Handjevol

Volgens voorzitter Peter Eigenraam van de bridgeclub gaat het maar om een handjevol auto’s. Het liefst zou hij zien dat de gemeente het op de stoep parkeren door deze mensen gedoogt. Hij wil in overleg treden met verantwoordelijken in het stadhuis om een oplossing te vinden.

,,Anders moeten we misschien maar een pendeldienst opzetten of zo. Er is me, gezien de toekomst van de club, wel wat aan gelegen om deze leden te behouden.”

In de brief aan de gemeente wijst de club er op dat ouderen tegenwoordig lang zelfredzaam moeten zijn.

Klachten

De gemeente zegt nog op de kwestie te studeren en weet nog niet of de bekeuringen kunnen worden omgezet. ,,We weten alleen wel”, zegt woordvoerder Kees Kraakman, ,,dat er rechtmatig door de handhavers is gehandeld en dat dat is gebeurd na klachten uit de buurt.”

Lees hier de digitale editieVolg ons