Premium

Johan uit ’Boer zoekt vrouw’ mag daten in café De Kerckhaen in Westbeemster

Johan uit ’Boer zoekt vrouw’ mag daten in café De Kerckhaen in Westbeemster
Boer Jan uit Boer zoekt vrouw samen met Yvon Jaspers.
© Foto Linelle Deunk
Westbeemster

In het televisieprogramma ’Boer zoekt vrouw’ zien kijkers de komende weken de zoektocht van boer Jan Hartog (36) uit Westbeemster naar een nieuwe liefde. Jan kreeg 63 brieven van vrouwen, genoeg voor de welbekende speeddates en de logeerweek op zijn boerderij.

Melkveehouder Johan Janmaat (53) uit Noordbeemster kreeg veertien brieven. Niet genoeg voor deelname aan het televisieprogramma. Zijn zoektocht naar een vrouw wordt wel op de website van ’Boer zoekt vrouw’ vastgelegd.

Geweldig

Uitbater Talisa Steenkamp van dorpscafé De Kerckhaen in Westbeemster vindt het geweldig dat er twee boeren uit de omgeving meedoen. ,,Mooi hè, die uitzending zondag. Ik vraag me al een tijdje af of ik hier iets leuks mee kan doen. Ik had al bedacht dat boer Johan, die vlakbij woont, in het café zou kunnen daten met de briefschrijvers. Helaas heeft hij niet voldoende brieven om mee te doen in het programma. Hij is hier natuurlijk alsnog welkom voor zijn dates. Ik weet alleen niet of hij daarop ingaat.’’

De uitnodiging geldt ook voor boer Jan, vertelt Steenkamp. ,,Hij woont in Westbeemster, maar wel een stuk verder van hier dan boer Johan.’’

Verbouwing

De onderneemster denkt nog na over andere manieren om de Beemster boeren te volgen in hun zoektocht naar ware liefde. ,,Ik ga komende week aan mijn gasten vragen hoe zij erover denken. Misschien kunnen we op zondagavond met zijn allen kijken in het voorcafé, dat zou erg leuk zijn. Het probleem is alleen dat het café momenteel verbouwd wordt. Pas over twee weken is dat helemaal klaar.’’

Jan runt samen met zijn ouders zorgboerderij Met Hart, Tog aan de Zuiderweg in Westbeemster. Hij heeft vier kinderen en is gescheiden. ,,Ik zoek een vrouw die goed kan praten’’, vertelde hij afgelopen september in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. ,,Het is wel het beste wat er is’’, zei hij destijds over verliefd zijn.

Boer Jan hoopte dat hij veel brieven zou hebben waar leuke vrouwen tussen zitten, maar nét niet genoeg om op televisie gevolgd te worden. In de volgende aflevering is te zien hoe Jan gaat speeddaten met tien vrouwen.

Hij gaf tijdens de aflevering aan dat hij wel een weekje nodig heeft om zich daar mentaal op voor te bereiden. De drie vrouwen die hij uitkiest, mogen logeren op zijn boerderij in Westbeemster. Boer zoekt vrouw wordt zondag uitgezonden om 20.25 uur op NPO1.

Lees hier de digitale editieVolg ons