Premium

Verdachten van gewelddadige woningoverval in Heiloo blijven minimaal maand langer in voorarrest

Verdachten van gewelddadige woningoverval in Heiloo blijven minimaal maand langer in voorarrest
De politie heeft de buurt van de Lijsterbes afgezet.
© Archieffoto DNP.nu
Heiloo

Twee verdachten van een gewelddadige woningoverval in Heiloo blijven langer achter de tralies. De rechtbank in Alkmaar heeft hun gevangenhouding met zo’n maand verlengd.

Het incident aan de Lijsterbes vond plaats in de nacht van 3 op 4 februari. Na buurt- en sporenonderzoek konden een 18-jarige Alkmaarder en 16-jarige inwoner van Heiloo binnen een dag door de politie worden gearresteerd.

Rechercheonderzoek

In totaal zou sprake zijn geweest van vier overvallers. De andere twee zijn tot dusverre niet aangehouden. Het rechercheonderzoek is nog in volle gang.

De 28-jarige bewoner van het huis in Heiloo, zijn 19-jarige vriendin en een 20-jarige logé werden ’s nachts in hun slaap verrast door ongewenst bezoek.

Bedreigd

De overvallers waren de woning via de voordeur binnen gekomen via ‘flipperen’ (forceren van slot met plastic pasje). Zij bonden hun slachtoffers vast en bedreigden ze met messen en pistolen.

Buit

De woning aan de Lijsterbes werd volledig overhoop gehaald. De overvallers maakten onder meer geld, sieraden, mobiele telefoons en apparatuur buit.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen