Eerste waterschap van Nederland met certificaat voor klimaatvriendelijk aanbesteden en ondernemen geeft estafettestokje door aan Alkmaar

Eerste waterschap van Nederland met certificaat voor klimaatvriendelijk aanbesteden en ondernemen geeft estafettestokje door aan Alkmaar
Als eerste waterschap van Nederland krijgt HHNK, met hoofdkantoor in Heerhugowaard, woensdag het certificaat voor klimaatvriendelijk aanbesteden en ondernemen.
© Foto HHNK
Heerhugowaard

Als eerste waterschap in Nederland krijgt Hoogheemraad Hollands Noorderkwartier (HHNK) woensdag op de zuivering in Beverwijk het certificaat voor de zogeheten CO2-prestatieladder uitgereikt.

Hiermee heeft het waterschap structureel inzicht in haar energieverbruik, de daarmee gepaard gaande uitstoot van kooldioxide en neemt hierop maatregelen.

Uitstoot

HHNK-bestuurder Ruud Maarschall heeft voor deelname aan dit project, bedoeld als symbolische stimulans om verbruik en uitstoot in te dammen, ruim twee jaar geleden bij Rijkswaterstaat een estafettestokje gekregen van toenmalig staatssecretaris Sharon Dijksma (infrastructuur en milieu).

Nu het waterschap haar zaken aardig voor elkaar heeft en door de SKAO (Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen) wordt gecertificeerd, is het tijd om dat stokje over te dragen aan een nieuwe deelnemer. Dit wordt de gemeente Alkmaar.

Zoek

,,Het estafettestokje heeft ergens binnen de organisatie opgeslagen gelegen en was een poosje zoek’’, verklapt Maarschall. ,,Gelukkig is-ie gevonden en weer boven water.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen