Premium

BOL neemt door eerste zege in 2020 afstand van de staartploegen op de ranglijst

BOL neemt door eerste zege in 2020 afstand van de staartploegen op de ranglijst
Samir Moustafa van Monnickendam kan niet voorkomen dat BOL-speler Thimo Schouwink op doel schiet.
© Foto Martin de Haan
Broek op Langedijk

De eerste punten voor BOL in 2020 bleken ook gelijk van grote waarde. De 1-0 zege op naaste concurrent Monnickendam was niet alleen bevestiging dat hard werken en vertrouwen resultaat oplevert.

Het verschil met de onderste ploegen werd ook weer wat ruimer. En met de twee volgende wedstrijden, tegen Woudenberg en De Bilt, kan de ploeg uit Broek op Langedijk in maart al grote stappen zetten om ook volgend seizoen in de eerste klasse uit te komen.

Eerder dit seizoen was Monnickendam nog de meerdere van BOL. In de eerste wedstrijd van het seizoen won het team van Ab Persijn dik verdiend met 4-2. De kampioen van de tweede klasse kon de aardige competitiestart niet lang volhouden en houdt zich inmiddels op in de onderste regionnen. Het treffen met BOL was daarom ook voor de gasten van groot belang.

Goed voetbal was door de harde wind op het BOL-complex niet makkelijk. Toch probeerden beide teams met combinatiespel de aanval te zoeken. Met de wind in de rug had Monnickendam in het eerste gedeelte meer mogelijkheden op de eerste treffer. Maar Kid Ronday verzuimde een aantal keren de 0-1 te scoren. Al moet gezegd worden dat Xander Snoek zeer attent keepte en waar nodig assisteerde de verdediging met de sterke gebroeders Molenaar. Ook linksback Dennis Rijs speelde goed. Aanvallend had BOL ook enkele mogelijkheden. Martijn Ton en Mike Molenaar waren daarbij het meest dicht bij een Langedijks doelpunt. Ook ging een van richting veranderd schot net naast het doel van de jonge keeper Dani Koster. In de tweede helft kwam deze uitstekende doelman nog vaker in de problemen. BOL had nu windvoordeel en vond in Koster steeds een sta-in-de weg. Toch leek de keeper kansloos toen een voorzet van Danny Konijn Martijn Ton net niet bereikte. Het was mooi om te zien dat BOL de moed niet verloor en bleef vechten voor een zege. Een overtreding van Sijmen de Waart in het strafschopgebied op middenvelder Thimo Schouwink betekende een terechte penalty. Dimaggio Senchi schoot overtuigend binnen en werd zo voor zijn team de matchwinnaar. Want ook de kansen die BOL nog kreeg na de 1-0 werden niet benut. Monnickendam werd niet gevaarlijk meer.

,,Dit was een echte teamprestatie”, zo keek aanvoerder René Rootlieb na afloop terug op de belangrijke zege van zijn team. ,,Dit resultaat geeft ons vertrouwen. Vandaag redde Xander ons in de eerste helft een aantal keren. Maar ook hadden we zelf in het begin moeten scoren als de allerlaatste pass net wat beter was geweest. Vandaag besefte iedereen het belang van deze wedstrijd en ik denk dat we verdiend hebben geworden. De tweede helft hebben we niks meer weggeven.”

BOL: Snoek, M. Molenaar, R. Molenaar, Rootlieb, Rijs, Verbeek, (Hameem) Ton (Biersteker), Schouwink (Slot), Konijn, Plak, Senchi

Monnickendam: Koster, Root, Vis, De Wolf, Persijn (De Waart), Rensen, Gits (Schaaf). Moustafa, Binken (Harjula), Reugebrink, Ronday

Lees hier de digitale editieVolg ons