Premium

Trainer John Dobma van Den Helder na pijnlijk en duur verlies: ’Mijn spelers kozen unaniem voor voetballen op kunstgras’

Trainer John Dobma van Den Helder na pijnlijk en duur verlies: ’Mijn spelers kozen unaniem voor voetballen op kunstgras’
Van Zandwijk baalt van een gemiste strafschop. SVW niet.
© Foto Peter van Aalst
Den Helder

De spelers van FC Den Helder wilden per se voetballen tegen SVW’27 en moesten daarvoor uitwijken naar het kunstgras van het B-veld. Daar werd, na een 1-2 ruststand, met 1-3 verloren. Tom van Zandwijk verzuimde om in de tweede helft voor de gelijkmaker te tekenen, zijn strafschop werd gestopt.

Dat het om ’hele dure punten’ ging, daar waren de beide oefenmeester het over eens. Edwin Reder van SVW’27 omdat hij, ondanks zes invallers, toch de volle winst binnenhaalde waar FC Den Helder-collega John Dobma tegen de hekkensluiter op drie punten had gerekend.

,,Na de afkeuring van het hoofdveld was er overleg met SVW, dat wel later op een doordeweekse avond wilde inhalen’’, schetste Dobma het voorspel. ,,Mijn spelers kozen unaniem voor voetballen op kunstgras.’’

Na de beginfase, opgeluisterd met een kopbal van Jeroen van Straalen in handen van FC Den Helder-keeper Jelmer Philip en een schietkans voor centrumspits Kenny Gerssen, hoog over het SVW-doel, volleerde Bas van Steinvoorn, namens de thuisclub, de bal van ruim twintig meter achter SVW-doelman Rik Steinmetz.

Nadat diezelfde doelman fraai redde op de kopbal van Djezz Serpara, strafte aan de overkant Regilio de Mees slordig uitverdedigen van de thuisclub af met de verdiende gelijkmaker.

Toch kende FC Den Helder daarna een goede periode, maar toen SVW counterde was het zomaar 1-2 door Tim Appel. Ook daarna waren de kansen voor de beter combinerende en feller acterende gasten.

En dus moest de thuisclub na de pauze aanvallen en deed dat, vooral in het laatste half uur met overtuiging. De gelijkmaker leek in de maak toen Van Steinvoorn binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De strafschop van Tom van Zandwijk werd echter door Steinmetz tot hoekschop verwerkt.

Slotoffensief

Ook tegen het Helderse slotoffensief hield SVW stand. De bezoekers kwamen zelfs nog op 1-3 toen Jeroen van Straalen optimaal kon profiteren van miscommunicatie tussen Van Steinvoorn en doelman Philip.

,,Zo’n eerste slappe helft,’’, verwoordde Dobma zijn teleurstelling. ,,En dat wordt door SVW effectief afgestraft. Dan voetbal je met prima wisselspelers wel beter in de tweede helft maar loop je toch achter de feiten aan’’, aldus de trainer.

Den Helder-SVW ’27 1-3

12. Van Steinvoorn 1-0, 14. De Mees 1-1, 35. Appel 1-2, 90. Van Straalen 1-3.

FC Den Helder: Philip, De Boer, Van Zandwijk, Matroos, Leeuwenstein (30. Van Doorn), Wassenburg (60. Waard), Swart, Van Steinvoorn, Albert, Gerssen, Serpara (65.Schutte).

SVW’27: Steinmetz, Schipper, Korver, Börnemann, Schouten, Van oord, Schoenmaker (83. Sidi), Appel, Van Straalen, De Mees (85. Jasper).

Lees hier de digitale editieVolg ons