Premium

Kolping Boys en LSVV tevreden met punt na derby vol spanning en wind

Kolping Boys en LSVV tevreden met punt na derby vol spanning en wind
Joey Gijzen loopt door de verdediging van LSVV en zet Kolping Boys op een 1-0 voorsprong.
© Foto Martin de Haan
Oudorp

De derby in de eerste klasse tussen Kolping Boys en LSVV kende een stormachtig begin. Nog lang niet iedereen had een plekje gevonden op de tribune of Joey Gijzen schoot de 1-0 op het bord. De lange spits ontdeed zich handig van enkele tegenstanders en schoot de bal uiterst precies in de verre hoek. Het duel op het winderige complex eindigde in een terechte 2-2.

LSVV kwam in de eerste helft slecht aan voetballen toe. De Langedijker formatie moest tegen de wind knokken en Kolping Boys had er voor gekozen om het team van trainer Rob Klanker meteen vast te zetten. Keeper Antoine Vagevuur kon weinig anders dan de bal naar voren schieten. Het bleef moeilijk inschatten waar de bal terecht zou komen en dus werd het duel gekenmerkt door veel rommelige momenten met balverlies. Aanvoerder Thijs van den Oord bleef in die omstandigheden een baken van rust voor zijn ploeggenoten. De ervaren aanvoerder speelde sober op het middenveld en verplaatste de bal in alle omstandigheden naar een speler in hetzelfde shirt. De Oudorpers kwamen met de harde wind in de rug echter niet tot veel kansen.

Stugge defensie

De Langedijkers vertrouwden op hun stugge defensie onder leiding van Tim Emmerik. Terecht, want alleen Kevin Cappai kwam vlak voor rust nog tot een goed schot, knap gekeerd door Vagevuur. LSVV liet in de eerste helft hoegenaamd niets zien en hield het kruit droog voor de tweede helft. De 1-0 tusstand was duidelijk prima voor de Langedijkers met nog 45 minuten de harde westenwind in de rug.

Een juiste inschatting, zo bleek meteen na rust. Joey Gijzen verspeelde de bal in de 47e minuut en razendsnel werd een crosspass verzonden naar linksbuiten Toine Merk. Goaltjesdief Remco Reinhard liep zich knap vrij voor de goal en de voorzet van Merk werd door hem op waarde ingeschat, 1-1. Acht minuten later was het weer raak. Martijn Grooff schoot de bal op de lat en de terugspringende bal werd eenvoudig door Toine Merk binnen gekopt. De formatie van Marc de Wilde was onder de indruk, maar herpakte zich na de 60e minuut en begon druk te zetten. De duels werden harder en arbiter Meeuwenoord moest de orde enigszins herstellen door wat gele kaarten te trekken. LSVV gaf maar weinig mogelijkheden weg en er moest een dood spelmoment aan te pas komen voor de gelijkmaker. Joey Gijzen nam in de de 83e minuut een hoekschop van de rechterkant ineens op de schoen. De bal rolde in de verre hoek.

Beide ploegen vochten voor drie punten en in de spannende slotfase ging het spel over en weer, maar veel echte mogelijkheden ontstonden er niet meer. ,,Na 2-1 hadden we door moeten drukken”, zei trainer Rob Klanker. ,,Maar ik kan hier wel mee leven. Het waren lastige omstandigheden, diverse basisspelers ontbraken, dus het was erg rommelig.”

Marc de Wilde verkeerde in dezelfde situatie. ,,Vastigheden ontbraken, veel mutaties in de ploeg en we hebben een dunne selectie. We kunnen veel beter, maar ik ben blij dat we vlak voor tijd nog een punt pakken.”

Kolping Boys: De Vries, Ouaziz, Kee, Mandjes, De Goede (78. Schouten), Van den Oord, Martens, Geert Bruin (60. Jur Bruin), Cappai, Gijzen, Dekker.

LSVV: Vagevuur, Den Iseger, Al, Groenveld, Emmerik, Bruin, Groof (83. Jort Merk), Kansen, Toine Merk, Reinhard, Botman.

Lees hier de digitale editieVolg ons