Drankrijder in Purmerend ramt verkeerspaal, rijdt door rood en stopt voor groen

© Foto: ANP

Internetredactie
Purmerend

Een automobilist is zaterdagavond aangehouden op de Gorslaan in Purmerend. Hij bleek onder invloed van alcohol, zijn voertuig had bovendien schade. Een verkeerspaal op een nabijgelegen rotonde bleek later de oorzaak.

Een oplettende getuige belde rond 23.15 uur met de meldkamer van de politie vanwege het opvallende rijgedrag van de automobilist; de man slingerende, reed door rood en stopte voor groen.

Agenten kregen het voertuig op de Gorslaan in zicht en gaven de bestuurder een stopteken. Het stoppen gebeurde nadat de man de agenten eerst met piepende banden had ingehaald. Daarna maakte hij een noodstop en stapte uit.

Schreeuwend liep de man vervolgens op de agenten af, laat de politie zondagochtend weten. Toegesnelde collega’s weten hem uiteindelijk met ’gepast geweld’ aan te houden. In het voertuig van de man vinden agenten een fles drank. De man blijkt onder invloed van alcohol.

Onderweg naar het bureau kotste de man de achterbank van de dienstauto onder. Op het politiebureau blies hij 655 ug/l. (de limiet is 220 ug/l), waarop hij werd aangehouden. De drankrijder heeft de nacht in de cel doorgebracht. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Agenten vonden op de rotonde van de Flevostraat en de Doctor J.M. Den Uyllaan de bumper van het gehavende voertuig én een verkeerspaal die uit de grond is gereden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.