Premium

AFC’34 blaft wel maar bijt niet in bekerwedstrijd tegen AFC 2; Amsterdammers door Alkmaarse fouten een ronde verder

AFC’34 blaft wel maar bijt niet in bekerwedstrijd tegen AFC 2; Amsterdammers door Alkmaarse fouten een ronde verder
Amsterdam

AFC’34 leek tegen de reserves van de naamgenoot uit Amsterdam op weg naar een makkelijke overwinning, maar door twee fouten achterin bekert AFC 2 een ronde verder. ,,We blaften wel, maar beten niet’’, zei trainer Job Dragtsma.

Het leek een mooi affiche, AFC-AFC in de vierde ronde van de districtsbeker, maar de gure weersomstandigheden lokten maar een handjevol toeschouwers naar Amsterdam-Zuid. En omdat AFC een splinternieuw kunstgrasveld heeft, het sportpark wordt grondig opgeknapt, was van afgelasten geen sprake.

Daardoor moesten de voetballers de regen en wind trotseren. De ploeg van Dragtsma kwam uitstekend uit de startblokken, sterker nog, na een kwartier had het al 3-0 moeten staan voor de Alkmaarders. Er werd heerlijk gevoetbald, de bal ging snel rond, er werden flitsende combinaties gemaakt en grote kansen gecreëerd.’’

Maar toen het flink ging hozen, ging het tempo omlaag en AFC’34 liet AFC steeds meer in de wedstrijd komen. De Amsterdammers komen normaal uit in de reserve hoofdklasse en het team speelde met jongens die ook op de teamfoto van het eerste staan. Zo was Matthijs Jesse soms maar moeilijk te beteugelen voor de Alkmaarders; in de tweede helft schoot hij dan ook een keer op de paal.

Aan de andere kant waren er dus kansen voor Boris Zanoli, Jerry van Sluis en Stefan Smal. De thuisploeg kreeg vlak voor rust echter een presentje van AFC’34. Een terugspeelbal belandde in de voeten van Emre Dalkiran, die van dichtbij Mike Wesselink verschalkte.

Na rust stond er een heel ander AFC’34 op het veld. Natuurlijk probeerden de Amsterdammers de voorsprong niet uit handen te geven, maar de drang naar voren leek een beetje verdwenen. De grote mogelijkheden waren dan ook voor AFC 2.

En ook de tweede goal van de middag was voor AFC. Weer werd er gescoord door een fout achterin. Dit keer lag de schuld bij Mike Wesselink. Door de harde wind maakte de bal wel eens een rare beweging, maar een corner moet een keeper natuurlijk altijd hebben. Nu draaide de bal van Kiki Uiterloo de goal in.

Dragtsma probeerde in de slotfase zijn mannen naar voren te schreeuwen, maar ook met een extra spits in de vorm van verdediger Jerry van Sluis, zorgde er niet voor dat AFC’34 kon scoren.

,,We spelen nog steeds met een te wisselend niveau, het ene moment is het fantastisch, het andere moment is het niks. Een ploeg als Hollandia heeft het bijvoorbeeld wel, die halen elke wedstrijd hetzelfde niveau.’’ Maar Hollandia is dan ook een hoofdklasser en AFC’34 speelt nog in de eerste klasse. Daarin doen de Alkmaarders nog steeds mee voor promotie, dus na de nederlaag van zondag, kan daar alle focus op.

AFC’34: Wesselink, Koenders, Aykan, Van Sluis, I. Yilmaz, Snijders (46. Andelic), Riemersma, Van Os (75. Baré), S. Yilmaz, Smal, Zanoli (46. Afouzar).

Lees hier de digitale editieVolg ons