Premium

Letterlijk een maatje te klein: ’Twintig centimeter lengteverschil’ nekt korfballers Groen Geel tegen TOP [video]

Letterlijk een maatje te klein: ’Twintig centimeter lengteverschil’ nekt korfballers Groen Geel tegen TOP [video]
Wormer

’Die van TOP zijn drie klassen beter dan wij’, constateerden enkele supporters van Groen Geel zaterdagavond somber. De Wormers gingen keihard onderuit tegen de topploeg uit Sassenheim, 19-33.

Gezien de ranglijst - TOP staat tweede in de korfballeague, Groen Geel tweede van onder - was het geen vreemde uitslag. Maar toch deed die pijn, vooral omdat de Wormers in de eerdere ontmoeting dit seizoen in Sassenheim heel aardig partij boden. Het werd toen pas in de slotminuten beslist, toen TOP van 20-18 wegliep naar 26-21.

Fenna Jagtman speelde vorig seizoen nog bij de tegenstanders, maar zag meer kans op een basisplaats in Wormer. Deze ontmoeting met haar oude club beviel de korfbalster slecht.

,,Nee, hier heb ik echt niet van genoten. Zo’n enorme nederlaag is erg teleurstellend. In de uitwedstrijd konden we redelijk meekomen en hielden we de nederlaag binnen te perken. Mijn voormalige teamgenoten kan ik amper onder ogen komen zo. Je merkt bij ons dat de druk er wat van af is. We leven toe naar de play-offs.’’

Want hoewel Groen Geel slechts twee van de vijftien wedstrijden won dit seizoen, en het er ook niet naar uitziet dat het in de laatste drie duels nog op erg veel punten hoeft te rekenen, lijkt directe degradatie afgewend. Nummer laatst Tempo werd twee keer verslagen en dat zou in de laatste drie wedstrijden nog drie punten moeten halen.

Twee om op gelijke hoogte te komen, maar dan geeft het onderling resultaat de doorslag in Zaans voordeel. ,,Het is theoretisch mogelijk dat Tempo nog drie punten pakt, maar niet te verwachten’’, aldus trainer Dico Dik. ,,Daarom prepareren we ons al op de play-offs, die vanaf 1 april van start gaan.’’

Letterlijk een maatje te klein: ’Twintig centimeter lengteverschil’ nekt korfballers Groen Geel tegen TOP [video]
Een schotpoging van Groen Geel-speelster Fenna Jagtman tegen haar oude club TOP.
© Foto Ronald Goedheer

Voor die tijd komt er overigens nog wel een interessante thuiswedstrijd aan: op zaterdag 7 maart ontvangt Groen Geel in de eigen hal KZ en het zal ongetwijfeld stampvol zitten, aangezien eerder in Koog aan de Zaan de sporthal uitverkocht was en die is aanzienlijk groter.

,,Als ik eerlijk ben, hoop ik dat KZ zich dan al heeft verzekerd van een plek bij de top vier en gekwalificeerd is voor de kruisfinales’’, reageerde Dik. Die kans is kleiner geworden, nadat de Kogers zondag verloren bij Fortuna in Delft.

TOP was in Wormer letterlijk een maatje te groot voor Groen Geel, constateerde Dik. ,,De tegenstanders zijn twintig centimeter langer. Dat is niet in te halen en brak ons bij de rebounds op. De druk was erg groot en wij kregen niet de tijd onze aanvallen goed op te bouwen. Van TOP verliezen is voor ons geen schande. Dat is een ploeg die jaarlijks voor het kampioenschap speelt. Wat mij wel zorgen baarde, was ons lage schotpercentage.’’

Groen Geel scoorde slechts vijf van de 69 afstandsschoten (zeven procent), waar de Sassenheimers bijna twintig procent haalden (19 van de 97). Daardoor kende de wedstrijd weinig spanning. Bij rust stond het al 8-14 en aan het begin van de tweede helft haakte de thuisclub nog even aan via treffers van Lindsy Krop en Jagtman, maar drie goals op rij van TOP volgden meteen daarop.

Groen Geel-TOP 19-33

Scores Groen Geel: De Vries 8, Coevert 3, Jagtman 2, Griemink 2, Al, De Bruin, Krop, Dik.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen