Premium

De Rank in Schagen wil een extra klaslokaal bouwen. Als de school dat volgens de regeltjes moet doen, kost het de gemeente 84.000 euro meer

De Rank in Schagen wil een extra klaslokaal bouwen. Als de school dat volgens de regeltjes moet doen, kost het de gemeente 84.000 euro meer
Schagen

Basisschool De Rank groeit. En mag daarom uitbreiden. Als het aan burgemeester en wethouders ligt mag de school een permanent bijbouwen.

Dat kost de gemeente in totaal bijna 455.000 euro. Een fiks bedrag, maar nog altijd veel voordeliger dan de school eerst een tijdelijk lokaal te laten bouwen en dat later permanent te maken, zoals aanvankelijk het plan was. Dat zou bijna 540.000 euro hebben gekost, zodat Schagen nu ruim 84.000 euro bespaart.

Burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad daarom het bedrag beschikbaar te stellen, zodat De Rank aan de slag kan. Sarkon, de onderwijskoepel waar de school onder valt kreeg vorig jaar toestemming om een tijdelijk lokaal te bouwen bij De Rank, omdat prognoses in 2018 uitwezen dat het aantal leerlingen gaat groeien.

Uit latere prognoses bleek dat het leerlingenaantal van de school over een langere tijd blijft groeien, waardoor De Rank recht zou hebben op een extra permanent lokaal. Volgens de regeltjes zou de school eerst geld moeten vragen voor een tijdelijk lokaal en dat dan later kunnen ombouwen tot permanent lokaal. De schoolleiding wil liever in een keer permanent bouwen, omdat dit financieel veel aantrekkelijker is. Bovendien hebben de leerlingen dan maar een keer last van de bouwwerkzaamheden.

Burgemeester en wethouders van Schagen zijn bereid om mee te werken aan het verzoek van De Rank.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen