Premium

Redelijk herstel Topteam Horna, dat verder uitloopt op de laatste plaats

Redelijk herstel Topteam Horna, dat verder uitloopt op de laatste plaats
Hoorn

Na de kansloze verlies van vorige week, heeft het Horna Topteam zich dit weekend redelijk hersteld. Tegen 's Lands Welvaren/Reedijk uit Kwadendamme pakte Horna twee belangrijke punten.

De eerste omloop verloren de Hoornse biljarters weliswaar met 4-2, maar in de tweede ronde boekte Horna een 4-2 overwinning. Een belangrijke zege, want met deze twee punten loopt Horna verder uit op de nummer laatst, Carambole D.I.S.C. uit Rumpt. De voorsprong is inmiddels gegroeid tot vijf punten en ook het gaatje met Van den Broek biljarts/Almere 83 is geslonken tot één punt. Met nog vier wedstrijden voor de boeg lijkt Horna redelijk veilig om haar aanwezigheid in de eredivisie te continueren.

Toch had er meer ingezeten dit weekend. Want zowel Leo Koomen als Germ Bot lieten zich in de eerste omloop verrassen door respectievelijk Robert van Stevendaal en Peter de Bree. Bandstootspecialist Koomen verloor op acht caramboles (100-92) en Germ Bot kwam slechts vijf caramboles (150-145) tekort in het kader 71/2. Gelukkig was Jordy Jong dit weekend in goeden doen. In het kader 47/2 liet hij zijn Belgische tegenstander Johan Devos tweemaal kansloos.

In de tweede ronde wist ook Leo Koomen met een sterk eindschot zijn partij veilig te stellen. Germ Bot moest daarna voor de tweede keer zijn hoofd buigen voor een sterk spelende Peter de Bree.

In Almere is Sabine Bakker uit Grootebroek knap zesde geworden tijdens de NK Driebanden klein voor dames. De biljartster van BV De Carambole speelde een algemeen moyenne van 0.55.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen