Premium

VIOS op zorgeloze zondag terug als trotse koploper na eenvoudige winst in decor van wind en regen

VIOS op zorgeloze zondag terug als trotse koploper na eenvoudige winst in decor van wind en regen
Swen Dekker fungeert hier als afweer bij VIOS tegen Daan van Eijk. Ted Ooijevaar (links) is waakzaam.
© Foto Marc Moussault
Warmenhuizen

Met een eenvoudige 4-0 zege heroverde VIOS de koppositie. Tegen West Frisia leek het elftal van trainer Ivo Rohling enkel de weergoden als tegenstander te treffen. De bezoekers konden hoe dan ook geen enkele vuist maken.

Ondanks de hevige regenval lag het veld er prachtig bij en kon er gewoon gevoetbald worden. De stevige wind was wel duidelijk onderdeel van de wedstrijd, maar toen de zon ging schijnen werd het zelfs een beetje aangenaam.

Dat aangename gevoel werd voor VIOS extra versterkt doordat Sam Bruin snel de openingstreffer voor zijn rekening nam. Hij was het eindstation van een vlot lopende aanval en kon de pass van Ted Ooijevaar rustig binnen tikken. Gesteund door de voorsprong nam VIOS de regie in handen. Wel zag de trainer dat er, mede door de wind, bij vlagen onzorgvuldigheid in de passing zat. Te snel de diepte gezocht of juist slordig in het korte spel. Zonder overigens in de problemen te komen, want de bezoekers hadden nog meer moeite in balbezit. Ook veroorzaakt door het drukzetten.

Na een half uur spelen werd de thuisclub aanvallend sterker en kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel van West Frisia. De uitbreiding van de score kwam daarmee niet geheel onverwachts. Waar een eerste kopkans door aanvoerder Maarten Blankendaal nog over het doel verdween was hij een paar minuten later, na een loepzuivere voorzet van Ber Meulemans, wel trefzeker met zijn hoofd. Vlak voor rust schoot Bob Tesselaar middels een directe vrije trap de wedstrijd feitelijk al op slot. Het wanhoopsschot dat West Frisia produceerde richting het rustsignaal was kenmerkend voor deonmacht. Met twee kansen in de openingsfase van de tweede helft lieten de spelers van VIOS zien dat ze attent waren. „Altijd even spannend om te zien of men na rust kan omgaan met de weelde van zo’n voorsprong en de geringe tegenstand, maar dat deden ze knap”, constateerde Rohling tevreden.

Ondanks de stevige regenval die inmiddels over het veld geblazen werd bleef VIOS geconcentreerd. Halverwege de tweede helft werd de eindstand bepaald door invaller Igor Popovic, die hiervoor nog geen vijftien seconden nodig had nadat hij het veld betrad. „In deze klasse heb je zelden een gemakkelijke wedstrijd, maar vandaag was het echt zorgeloos. Wellicht hadden we meer kunnen en moeten scoren, maar dat is echt een heel klein minpuntje”, glimlachte Rohling. Die het een mooie bijkomstigheid vond dat zijn ploeg zich hiermee weer op de bovenste plaats nestelde.

VIOS: Filee, N. Tesselaar, Botman (85. Schipper), Van Duin, Van den Berg, B. Tesselaar, Meulemans, Blankendaal (68. Popovic), Dekker, Bruin (79. Vork), Ooijevaar

West Frisia: Smit, van Klaveren (75. van Gijzen), Feij, van Ammers, Leeuw (46. van Eijk), Bryan Dammers, Jansen (63. Barry Dammers), Groot, de Jong, Mantel, van Uden

Lees hier de digitale editieVolg ons