Schoten naar laatste plaats na 6-1 nederlaag bij IVV

Schoten naar laatste plaats na 6-1 nederlaag bij IVV
Landsmeer

Tweedeklasser Schoten kwam zondag letterlijk van een koude kermis thuis na het bezoek aan IVV. Het inhaalduel ging met 6-1 verloren.

Schoten-trainer Gidon Reinders Folmer miste liefst zes basisspelers door uiteenlopende redenen en tijdens het duel ging ook alles mis wat er mis kon gaan.

In het eerste bedrijf had Schoten de wind in de rug maar profiteerde daar niet van. Sterker nog, IVV haalde de rust met een 1-0 marge nadat de spits helemaal vrij was gelaten.

Door twee persoonlijke fouten op het middenveld kwam de thuisploeg op 3-0 en daarmee was de spanning weg. Al werd een tackle op Ozan Göcen bestraft met een penalty, die de Haarlemmer zelf benutte.

Het beetje leven in de wedstrijd werd meteen weer teniet gedaan door een domme rode kaart voor verdediger Joey Blom. Daarna werd het in tien minuten 6-1 en dropen de bezoekers onverrichter zake af richting Haarlem-Noord. En dat in de wetenschap dat rivaal SVW ’27 wel won waardoor Schoten nu op de laatste plaats in de tweede klasse A staat.

,,Met de wedstrijden tegen Kleine Sluis en SVW ’27 voor de boeg komen er echt cruciale weken aan in de strijd tegen degradatie”, voorspelde Reinders Folmer. ,,Vandaag lijkt het erop of we zijn weggespeeld. Dat vind ik niet en ik heb wel een team gezien die ervoor ging. Maar als je zoveel spelers mist, wordt het gewoon lastig. Helemaal op zo’n kunstgrasveld. Het leek wel helemaal van rubber.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen