Premium

Monnickendam dieper in degradatiezorgen na nederlaag bij concurrent BOL, maar trainer Ab Persijn zegt niet te wanhopen

Monnickendam dieper in degradatiezorgen na nederlaag bij concurrent BOL, maar trainer Ab Persijn zegt niet te wanhopen
Samir Moustafa van Monnickendam kan niet voorkomen dat BOL-speler Thimo Schouwink op doel schiet.
© Foto Martin de Haan
Broek op Langedijk

De degradatiezorgen nemen toe voor Monnickendam, dat zaterdag bij concurrent BOL met 1-0 verloor. ,,We wanhopen niet’’, zei trainer Ab Persijn over het vervolg van de competitie, waarin zijn ploeg alle zeilen zal moeten bijzetten om niet na een seizoen alweer terug te moeten naar de tweede klasse.

Eerder dit seizoen toonde Monnickendam zich nog de meerdere van BOL. De openingswedstrijd van het seizoen werd dik verdiend met 4-2 gewonnen. Zaterdag was goed voetbal door de harde wind op het BOL-complex niet makkelijk. Toch probeerden beide teams met combinatiespel de aanval te zoeken. Met de wind in de rug had Monnickendam in het eerste gedeelte meer mogelijkheden op de eerste treffer. Maar Kid Ronday verzuimde een aantal keren de 0-1 te scoren. Al moet gezegd worden dat Xander Snoek zeer attent keepte en waar nodig assisteerde de verdediging met de sterke gebroeders Molenaar.

Ook BOL kreeg enkele mogelijkheden. Martijn Ton en Mike Molenaar waren daarbij het dichtst bij een Langedijks doelpunt. Ook ging een van richting veranderd schot net naast het doel van de jonge keeper Dani Koster.

In de tweede helft kwam de Monnickendamse doelman nog vaker in de problemen. BOL had nu windvoordeel en vond in Koster steeds een sta-in-de weg. Een overtreding van Sijmen de Waart in het strafschopgebied op middenvelder Thimo Schouwink leverde de thuisploeg een terechte penalty op. Dimaggio Senchi schoot overtuigend binnen en werd zo voor zijn team de matchwinnaar. Want ook de kansen die BOL na de 1-0 nog kreeg werden niet benut. Monnickendam werd niet gevaarlijk meer.

,,We hebben het in de eerste helft met het windvoordeel laten liggen’’, analyseerde Persijn. ,,BOL heeft de overwinning verdiend op basis van de sterke tweede helft. Het is geen excuus maar het veld was moeilijk te bespelen. Al heeft BOL daar natuurlijk ook last van. Die ploeg is er wel wat meer aan gewend.’’

,,We merken dat voetbal op dit niveau toch wel wat anders is dan in de tweede klasse’’, vervolgde Persijn. ,,Hier worden foutjes meteen afgestraft. Het gaat allemaal net wat sneller. De komende weken staan belangrijke wedstrijden op het programma Vandaag hebben we het geprobeerd maar moesten het afleggen tegen de inzet van BOL. Het vertrouwen is er echter nog volop dat we weg kunnen blijven van de onderste plekken.’’

BOL: Snoek, M. Molenaar, R. Molenaar, Rootlieb, Rijs, Verbeek (Hameem), Ton (Biersteker), Schouwink (Slot), Konijn, Plak, Senchi.

Monnickendam: Koster, Root, Vis, De Wolf, Persijn (De Waart), Rensen, Gits (Schaaf), Moustafa, Binken (Harjula), Reugebrink, Ronday.

Lees hier de digitale editieVolg ons