Premium

OFC voelt na nederlaag tegen Jong ADO hete adem van Haagse talenten in de nek [video]

OFC voelt na nederlaag tegen Jong ADO hete adem van Haagse talenten in de nek [video]
Oostzaan

Nummer twee in de derde divisie OFC voelt de hete adem van Jong ADO Den Haag in de nek. De Haagse talenten wonnen in Oostzaan zondag met 0-1 en staan nu derde op de ranglijst, met drie punten minder en een wedstrijd minder gespeeld. Om promotie is Jong ADO overigens geen concurrent van OFC, want de belofteteams doen niet mee om nacompetitie.

,,De teleurstelling overheerst’’, zuchtte trainer Roy van der Mije. Nu is verliezen nooit leuk, maar dat gebeurde nu in een wedstrijd waarin OFC zeker niet de mindere was. De Oostzaners hadden een overwicht, maar liepen zich stuk op de stugge defensie van Jong ADO. En één blunder achterin bleek beslissend.

Hoewel bij de terugspeelbal van Sofian Akouili op doelman Atam Koroglu waaruit het doelpunt ontstond de harde wind een rol speelde, merkt Van der Mije dat zijn ploeg wel vaker foutjes maakt. ,,Laconieke passes of terugspeelballen, dat zit er bij een aantal spelers in. En dat moet er echt uit, als je je wilt handhaven bij de bovenste drie plaatsen in de derde divisie.’’

Dat was eigenlijk de enige kritiek die de trainer had op zijn elftal. ,,Die jongens van Den Haag trainen vijf tot zeven keer per week en er zaten een paar jongens bij van de selectie van het eerste. Ons strijdplan om ze vroeg onder druk te zetten werkte prima, we hadden ze in de tang. Maar ja, de kansen die je creëert moeten er dan wel in. En dat tegendoelpunt was pure pech.’’

OFC voelt na nederlaag tegen Jong ADO hete adem van Haagse talenten in de nek [video]
OFC’er Jermano Lo-Fo-Sang snelt zijn tegenstander van Jong ADO Den Haag voorbij.
© Foto Ronald Goedheer

Die treffer halverwege de eerste helft kwam uit het niets, want ADO was nog niet in de buurt bij het doel van Koroglu geweest.

De terugspeelbal van Akouili was te zacht en lg door de wind ineens stil, waardoor de keeper twijfelde en terugliep, in plaats van vooruit. De Haagse spits Hugo Botermans profiteerde en schoot de bal eerst op de paal, maar met wat geluk kwam die precies in zijn voeten terecht waardoor hij ’m zo het lege OFC-doel in kon lopen.

Met nog ruim een uur de tijd om het recht te zetten was er op dat moment geen paniek bij OFC, maar naarmate de tijd verstreek werd steeds duidelijker dat het een moeilijke zaak ging worden voor de thuisploeg.

De jonge Haagse verdediging stond als een huis en af en toe probeerden de Oostzaners het dan maar met schoten van afstand, maar keeper Youri Schoonderwaldt werd niet serieus getest. Spits Tim Freriks kreeg de beste kans na een uur spelen, toen hij zich vrij draaide in het strafschopgebied, maar zijn schot was recht op Schoonderwaldt af.

In de slotfase probeerde OFC nog iets te forceren door verdediger Mike Brantjes in de ploeg te brengen als stormram voorin samen met de andere centrale verdediger Frank Schilder, maar ook die mannen konden de ADO-muur niet breken.

Ver in blessuretijd ging Edip Biberoglu nog de fout in; de OFC’er werd hard onderuit gehaald door een tegenstander, maar trapte in zijn val een andere ADO-speler na. Hij kreeg direct rood en enkele seconden later floot arbiter Nick Smit af.

OFC-Jong ADO 0-1

25. Botermans 0-1. Rode kaart: 90+4. Biberoglu (OFC).

OFC: Koroglu; Akouili, Van den Heuvel, Schilder, Lo-Fo-Sang; Aslan (86. Brantjes), Boerlage, Amarzagouio (73. Butter), Biberoglu; El Amrani, Freriks.

Jong ADO Den Haag: Schoonderwaldt; Rieder, Zwartjens, Van den Ende, Owobowale; Van Kleef, Seedorf, Van Wetten; Botermans (68. Lont), Steijn (90+4. Boasman), Duijvestijn.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen