Natuuronderzoek afgerond; Baarn wil door met aanleg van speciale vrachtwagenparkeerplaats bij carpoolplaats

Het voormalige terrein van Rijkswaterstaat wordt een vrachtwagenparkeerplaats.

Het voormalige terrein van Rijkswaterstaat wordt een vrachtwagenparkeerplaats.© eric lorier

Eric Lorier
Baarn

Baarnse vrachtwagenchauffeurs kunnen hun truck in de toekomst kwijt op een speciale vrachtwagenparkeerplaats achter de carpoolplaats aan de Zandheuvelweg, bij de af- en oprit van en naar de A1.

De vrachtwagenparkeerplaats krijgt 22 plekken. Behalve de parkeerplaats komt er ook extra opslagruimte voor de naastgelegen gemeentewerf en een gronddepot voor de gemeente Baarn. De parkeerstrook die nu nog door vrachtwagens als parkeerplek wordt gebruikt, wordt als groenstrook ingericht. Daadwerkelijke verwezenlijking van het plan gaat nog wel even duren, eerst moet het bestemmingsplan worden aangepast.

Het voorlopig schetsontwerp voor de vrachtwagenparkeerplaats.

Het voorlopig schetsontwerp voor de vrachtwagenparkeerplaats.© foto gemeente baarn

De plannen voor de aanleg van de vrachtwagenparkeerplaats, uitbreiding van gemeentewerf en bouw van een gronddepot bestaan inmiddels al even. De gemeenteraad besloot in 2017 al om de benodigde grond aan de Oude Amsterdamsestraatweg 6 aan te kopen van Rijkswaterstaat. Hiervoor werd 400.000 euro vrijgemaakt. Op de beoogde plek staat een oude loods die moet worden gesloopt. Ook moeten alle bomen op het terrein gekapt.

De bomen op het terrein worden allemaal gekapt.

De bomen op het terrein worden allemaal gekapt.© Eric Lorier

Geen bijzondere natuur

Vervolgens is er enige tijd overheen gegaan voordat het onderzoek naar de natuurwaarden van het vroegere Rijkswaterstaat-terrein was afgerond. Aanvullend onderzoek was nodig om zeker te weten dat vleermuizen en ransuil niet onevenredig zouden worden benadeeld door de plannen. De natuurdeskundigen hebben inmiddels geconcludeerd dat de plannen door kunnen gaan.

De gemeenteraad buigt zich komende maand over verdere uitwerking van de plannen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen