Premium

Nick Burger kiest voor Odin’59 na ’minder leuk’ tweede seizoen bij ONS Sneek

Nick Burger kiest voor Odin’59 na ’minder leuk’ tweede seizoen bij ONS Sneek
Nick Burger (rechts), Pieter Mulder, en Nick Kuipers voordat ze naar ONS Sneek afreizen.
© Martin de Haan

Nick Burger speelt komend seizoen weer voor Odin’59. De nu 27-jarige verdedigende middenvelder vertrok in de zomer van 2018 naar ONS Sneek, waar voor hem een contract met alleszins aantrekkelijke voorwaarden klaarlag.

Bij elkaar twee seizoenen diende Burger de Friese club. „Het eerste seizoen liep prima, ook wat betreft de prestaties. We waren al snel veilig en de sfeer in het team was ook goed.” Dit seizoen is alles anders. „In de zomer is besloten flink te verjongen, waardoor verschillende oudere spelers buiten de boot zijn gevallen. Dat is natuurlijk het goed recht van de club, maar het werd er in mijn beleving minder leuk door. Ik ben een gezelligheidsmens en juist dat ging met die veranderingen verloren. Ik hou ervan om na afloop nog even te blijven hangen, samen een biertje te doen. Dat miste ik.”

Klik

Burger gaf voor de jaarwisseling bij de club aan, dat hij aan het eind van zijn lopende contract – dat tussentijds een keer met een jaar was verlengd – zou vertrekken. „Dat is gaan rondzingen.” Het duurde dan ook niet lang voor de eerste clubs zich bij hem meldden. Twee werden er concreter, waaronder Odin’59. Hij had een oriënterend gesprek met Ted Verdonkschot die het in juli van Anthony Correia gaat overnemen. „Het klikte tussen ons, hij kwam op mij over als een aardige vent met ook heel veel ervaring. Ik ben er door zijn verhaal en visie van overtuigd geraakt, dat dit de juiste stap is voor mij.” Burger kijkt uit naar de hereniging met collega-middenvelder Jim Hulleman. „Samen met Koen Tros doen ze het momenteel goed, ik moet de strijd met hen aangaan om mijn plek te veroveren”, weet Burger. Dat hij past in het team zoals dat momenteel in de competitie bewondering oogst, weet hij wel zeker. „Er zal ook altijd behoefte zijn aan iemand die het vuile werk opknapt en dat type ben ik dus wel.”

Technische staf

De Heemskerkse derdedivisionst is voor het komende seizoen ondertussen ook rond met de technische staf. De huidige assistenten Peter van der Slikke en Richard Klijn blijven de club trouw. evenals keeperstrainer Colin van der Meijden.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen