Premium

’We betalen spelers wel degelijk’. OFC: college Oostzaan informeert gemeenteraad onvolledig

’We betalen spelers wel degelijk’. OFC: college Oostzaan informeert gemeenteraad onvolledig
Oostzaan

OFC betaalt spelers in het eerste elftal wel degelijk. Burgemeester en wethouders van Oostzaan vertellen maar het halve verhaal hierover. Dat zegt de woordvoerder van de Oostzaanse voetbalclub.

,,Wij hebben het college vorige week volledig verteld hoe het zit: er bestaat een afspraak met de spelers dat die tot de winterstop alleen de vrijwilligersvergoeding krijgen omdat er geen geld in kas zit. Maar na de winterstop krijgen ze gewoon weer betaald. Dat wéét het college. Maar ze vertellen maar het halve verhaal’’, zegt OFC-woordvoerder Maikel Schats.

Lees ook: OFC uit Oostzaan zou voetballers eerste elftal niet betalen

Het college heeft de gemeenteraad vrijdag geïnformeerd over een gesprek dat vorige week heeft plaatsgevonden met het bestuur van de voetbalclub, met als onderwerp financiële transparantie. Het college schrijft onder meer dat daar is besproken: ’Er worden verder geen betalingen verstrekt aan spelers, anders dan de algemene vrijwilligersvergoeding.’

Volgens OFC is dit dus een uiterst onvolledige weergave van wat er in werkelijkheid is besproken. De reden dat de kas van de Stichting Topvoetbal Oostzaan - de stichting rondom het eerste elftal - leeg is, heeft volgens de OFC-woordvoerder te maken met betalingen aan de belastingdienst.

De club heeft vier spelers uit het eerste elftal onder contract staan. Daarmee voldoet de Oostzaanse club ruim aan de voorwaarde die de KNVB stelt voor deelname aan de derde divisie in het amateurvoetbal. De voetbalbond eist dat van die elftallen er zeker drie een betaald contract hebben.

De gemeente Oostzaan zet de voetbalclub sinds deze zomer onder druk om de banden met de omstreden geldschieter Marwan Khairi te verbreken en financiële transparantie te bieden.

Het is niet de eerste keer dat OFC stellig zegt dat vanuit de gemeente Oostzaan informatie wordt verdraaid. Toen burgemeester Meerhof onlangs met een beroep op de openbare orde en veiligheid de voetbalclub probeerde te sluiten, droeg hij onder meer aan dat een bedrijf uit bezorgdheid voor de veiligheid afgezien had van het innen van gelden bij de voetbalclub. Volgens OFC klopt dat niet, en heeft dit bedrijf - American Express - dit besluit om totaal andere redenen genomen.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen